Logout

FAQ - Uudet paketit ja kanavat

Image

Viasatin kanavat ja kanavapaketit uudistuvat elokuussa 

 

Olemme keränneet tähän useimmin esitettyjä kysymyksiä uusiin kanaviin ja kanavapakettien muutoksiin liittyen. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi listasta, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Päivitämme listaan uusia kysymyksiä ja vastauksia elokuun aikana.   

 

KANAVAT

 

Mitä kanavia Viasat lanseeraa elokuussa?

Viasat tuo Suomen markkinoille neljä täysin uutta kanavaa - suomalaisille katsojille suunnatut ja tuotetut kanavat Viasat Jalkapallo HD ja Viasat Jääkiekko HD sekä ruotsalaiset urheilukanavat Viasat Sport Premium HD ja Viasat Fotboll HD. Lisäksi Viasat Sport Finland-kanava muuttaa nimensä Viasat Urheilu HD:ksi. 

Viasat Jalkapallo HD on täysin jalkapallolle pyhitetty kanava. Kanavalla nähdään parhaat palat valikoiduista liigoista, kuten Valioliiga, Mestarien Liiga, La Liga ja Serie A.

Viasat Jääkiekko HD on puolestaan jääkiekkoon keskittyvä kanava, missä seurataan NHL:n ja KHL:n kärkiotteluita, sekä Jokereiden pelejä.

Viasat Sport Finland HD muuttaa nimensä Viasat Urheilu HD-kanavaksi. Kanavalla tullaan näkemään niin jalkapalloa kuin myös jääkiekkoa. Lisäksi kanavalla nähdään muita huippulajeja – kuten golfia, koripalloa ja amerikkalaista jalkapalloa.    

Lisäksi kanavavalikoimaamme liittyvät ruotsalainen Viasat Sport Premium HD-kanava ja Viasat Fotboll HD-kanava.

Miksi uusia kanavia lanseerataan?

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman laajan kattauksen urheilua ja mahdollisuuden seurata heille tärkeitä lajeja. Sekä jalkapallo että jääkiekko ansaitsevat oman kanavansa.  Lanseeraamalla lajeille erikoistuneet kanavat vastaamme myös asiakkaidemme toiveisiin ja mahdollistamme sen, että kanavamme voi tilata myös lajikohtaisesti. 

Milloin kanavat aloittavat lähetykset?

Kanavat aloittavat lähetykset 1.8.2016 alkaen.  Liigojen kesätauoista johtuen varsinaiset Live-lähetykset alkavat hieman myöhemmin, Valioliiga alkaa 13.8.2016 ja KHL 22.8.2016.

Ovatko kanavat HD-laatuisia?

Kanavat ovat HD-laatuisia.

DNA Antenniverkossa Viasat Jalkapallo- ja Viasat Jääkiekko-kanavat ovat saatavilla myös SD-laatuisina, kanavien katseluun tarvitaan kuitenkin Antenna HD-ready hyväksytty televisio ja CI+ kortinlukija tai HD-digiboksi.
Kaapeliverkoissa kanavat jaellaan HD-laatuisina ja katselu edellyttää HD-ready televisiota, CI+ kortinlukijaa tai HD-dogiboksia. 

Miksi Viasat Jalkapallo HD-, ja Viasat Jääkiekko HD-kanavat ovat saatavilla ainoastaan HD-laatuisina?

Tavoitteemme on tarjota parasta mahdollista urheilusisältöä asiakkaillemme parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla. Panostamme jatkossa HD-lähetyksiin ja olemme myös lanseeranneet uuden Ultra HD-kanavan satelliittijakeluun syksyllä 2016. Kahden rinnakkaisen lähetystekniikan ylläpitäminen tuottaa lisäkustannuksia ja SD-kanavien kysyntä on hiipunut selkeästi viime vuosina. Haluamme vastata asiakkaidemme toiveisiin tuoda entistä enemmän sisältöä HD-laadulla.

DNA Antenniverkossa Viasat Jalkapallo- ja Viasat Jääkiekko-kanavat ovat saatavilla myös SD-laatuisina, kanavien katseluun tarvitaan kuitenkin Antenna HD-ready hyväksytty televisio ja CI+ kortinlukija tai HD-digiboksi.
Kaapeliverkoissa kanavat jaellaan HD-laatuisina ja katselu edellyttää HD-ready televisiota, CI+ kortinlukijaa tai HD-dogiboksia. 

Mitä laitteita tarvitsen HD-kanavien vastaanottamiseen?

Tarvitset HD-ready television ja kortinlukijan tai HD-digiboksin.
Huomaathan, että mikäli hankit uusia laitteita tulee sinun yhdistää maksutv-kortti & lukijalaite operaattorin kautta. 

Olen satelliittiasiakas – miksi uudet kanavat eivät näy?

Viasat Jalkapallo HD, Viasat Jääkiekko HD ja Viasat Urheilu HD kanavat välitetään internetin kautta. Tarkista siis ensin, että digiboksisi on kytketty nettiin. Kanavat päivittyvät boksiin automaattisesti, mutta mikäli näin ei ole voit kokeilla tehdä kanavahaun uudelleen. Viasat Urheilu SD –kanava välitetään suoraan satelliittin kautta. Lisää tietoa digiboksin kytkemisestä nettiin löytyy asiakaspalvelumme sivuilta.
Mikäli kanavat eivät tule näkyviin, tarkista että boksissa on uusin ohjelmistopäivitys. Ohjeet päivitykseen löydät täältä

Olen satelliittiasiakas - voinko tallentaa uusien kanavien ohjelmia digiboksille? 

Uudet urheilukanavat välitetään netin kautta ja nykyisissä digibokseissa ei ole mahdollisuutta tallentaa ohjelmia netin kautta välitettäviltä kanavilta. Jokaiseen Viasatin satelliittitilaukseen kuuluu myös tilausta vastaava Viaplay käyttöoikeus. Viaplayssa kaikki urheilulähetykset ovat katsottavissa 48 tuntia lähetyksen alkamisesta.  Voit katsoa Viaplayta tietokoneella, puhelimella, tabletilla, Smart TV:n kautta, pelikonsolin kautta, Apple TV:n ja Google Chromecastin kautta. 

Olen satelliittiasiakas -  Miksi uudet kanavat Viasat Urheilu HD-, Viasat Jalkapallo HD-, ja Jääkiekko HD-kanava toimitetaan netin välityksellä?

Rajallisen satelliittikapasiteetin vuoksi uudet kanavat toimitetaan satelliittiasiakkaiden digibokseihin internetin välityksellä. Tämän johdosta voimme myös tuottaa uudet kanavat sellaisella kulurakenteella, ettei kanavapakettien hinnoittelua tarvitse radikaalisti muuttaa.  Kaikkiin Viasatin satelliittitilauksiin sisältyy myös Viaplay ja kaikki urheilukanavilla esitetyt lähetykset ovat katsottavissa myös Viaplayn kautta. Viaplayssa on myös muita lähetyksiä, jotka eivät mahdu varsinaisille kanaville. Voit katsoa Viaplayta tietokoneella, puhelimella, tabletilla, Smart TV:n kautta, pelikonsolin kautta, Apple TV:n ja Google Chromecastin kautta.

Mikäli olet tai olet aiemmin ollut Canal Digitalin satelliittiasiakas, voit nyt lisätä nyt myös Viasatin kanavat olemassaolevaan tilaukseesi. Canal Digitalin valikoimassa olevat kanavat tällä hetkellä: Viasat Urheilu HD, Viasat Jalkapallo HD, Viasat Jääkiekko HD, Viasat Fotboll HD, Viasat Hockey HD. Canal Digital välittää kanavat oman satelliittinsa kautta. Lisäksi Canal Digital tuo myöhemmin syksyllä oman Go-palvelunsa kautta myös Viasat Sport SE, Viasat Golf HD ja Viasat Xtra 1-8 kanavat.

Olen kaapeli-, iptv-, (kuten Sonera Viihde tai Elisa Viihde)  tai DNA Antennin asiakas – miksi uudet kanavat eivät näy?

Kanavien näkyvyydessä ja saatavuudessa on operaattorikohtaisia eroja. Tarkista ajankohtainen saatavuus omalta operaattoriltasi.

 • Sonera tuo uudet kanavat jakeluun 10.8.2016
 • Elisalla kanavat ovat jakelussa 1.8.2016 alkaen
 • DNA:n kaapeli- ja antenniverkossa kanavat ovat jakelussa 1.8.2016 alkaen
  (Viasat Fotboll HD ja Viasat Sport Premium HD eivät ole DNA antennijakelussa, mutta pystyt katsomaan kanavia DNA TV-mobiilisovelluksella)
 • Anvialla kanavat ovat jakelussa 1.8.2016 alkaen
  (Kaikki urheilukanavat ovat jakelussa ainoastaan HD-laatuisina)
 • Maxivisionilla kanavat ovat jakelussa 1.8.2016 alkaen
  (Syksyn aikana Maxivision asiakkaat saavat käyttöönsä myös Viaplayn veloituksetta)

Mikäli haluan katsoa jääkiekkoa / jalkapalloa niin näkyvätkö kaikki ottelut näillä Viasat Jääkiekko / Viasat Jalkapallo-kanavalla?

Kanavat tulevat olemaan lajien pääkanavia ja isoimmat ottelut sekä studiolähetykset tullaan esittämään näillä kanavilla. Oikeusportfoliomme kattaa lähetysoikeudet useampaan liigaan ja ottelumäärä kaudella 2016-17 tulee olemaan niin laaja, että kaikki ottelut eivät kanaville mahdu. Osa lajien lähetyksistä, esimerkiksi ns. rinnakkaisottelut,  tullaan näyttämään mahdollisuuksien mukaan Viasat Urheilu-kanavalla ja Viaplay-palvelussa.

Näkyvätkö Viasatin lähetykset myös Viaplayssa?

Kaikki Viasatin lähetykset näkyvät myös Viaplay-palvelussa, myös studio-osuudet.
Viaplay kuuluu kaikkiin satelliittitilauksiin ja syksyn aikana myös Maxivision asiakkaille. Voit tarkistaa omalta operaattoriltasi milloin Viaplay tulee heidän valikoimiin.

Kaikki ottelut eivät mahdu kanaville, voinko katsoa niitä jostain muualta?

Viaplay-palvelussa lähetetään kaikki Viasatin urheilukanavien lähetykset. Lisäksi Viaplayssa tullaan näyttämään lähetyksiä mitkä eivät mahdu Viasatin kanaville. Lähetykset ovat katsottavissa Viaplayn kautta uusintoina 48 tuntia lähetyksen alkamisesta.

Viasatin kanavavalikoimaan kuuluu myös Ruotsin urheilukanavia, mitä lähetyksiä siellä näytetään?

Viasat jakelee Suomessa myös seuraavia ruotsalaisia kanavia: Viasat Sport Premium HD, Viasat Fotboll HD, Viasat Hockey HD ja Viasat Sport HD. Lisäksi jakelussa on yhteispohjoismaiset Viasat Golf HD ja Viasat NHL Xtrat. Viasat Fotboll HD ja Viasat Sport HD näyttävät erityisesti jalkapalloa. Ohjelmavalinnat tehdään Ruotsissa ja lähetettävä ohjelma saattaa olla sama kuin Suomen omilla kanavilla. Viasat NHL Xtra -kanavat ovat jääkiekolle omistettuja kanavia, joilla on lähetystä live-otteluiden aikaan, kanavilla nähdään erityisesti NHL-otteluita. Viasat Golf HD puolestaan keskittyy huippugolfiin.

Ruotsalaisilla urheilukanavilla on satunnaisesti musta ruutu lähetyksen aikana, miksi?

Urheiluoikeudet ovat maakohtaisia ja mikäli kanavalla lähetetään ohjelmia, joihin Viasatilla ei Suomessa ole oikeuksia näytetään kanavalla lähetyksen ajan mustaa ruutua. Elokuussa 2016 osalla ruotsalaisista urheilukanavista näytetään ainoastaan Rion Olympialaisia. Olemme sopineet oikeuksienhaltijoiden kanssa, että nämä lähetykset ovat katsottavissa myös Viasatin suomalaisille asiakkaille.

Tilaan Viasatin kanavia, saanko käyttööni myös Viaplay-palvelun?

Uskomme, että sinun pitäisi voida katsoa lähetyksiämme ja ohjelmia juuri silloin kun haluat ja miten haluat. Viaplay on MTG:n suoratoistopalvelu ja kaikki Viasatin kanavilla nähtävät urheilulähetykset ovat katsottavissa myös Viaplayssa. Lisäksi Viaplayssa nähdään lähetyksiä ja otteluita, jotka eivät lineaarisille kanaville mahdu. Viaplay toimii netin välityksellä ja sitä voi käyttää mm . puhelimella, tabletilla, Smart TV:llä ja pelikonsoleilla. Tavoitteemme on, että kaikki Viasatin kanavien tilaajat voivat käyttää myös Viaplay-palvelua ja pystyvät seuraamaan lähetyksiä juuri siellä missä ovat.    

Mikäli olet Viasatin satelliittiasiakas niin Viaplay-palvelu kuuluu automaattisesti tilaukseesi. Tilauksen voi aktivoida asiakasnumerolla, joka löytyy laskustasi. Tilauksen aktivointi tapahtuu Viaplayn sivuilla ja tilausta varten tarvitset sähköpostiosoitteen. Viaplay tilauksen sisältö vastaa Viasatin tilauksen sisältöä, eli mikäli sinulla on Viasat Kulta-tilaus, saat käyttöösi koko Viaplayn sisällön. Viasatin urheilupakettientilaajat puolestaan saavat käyttöönsä Viaplayn urheilusisällön. Tilaus ei sisällä Viaplayn vuokraelokuvia, ostettavia elokuvia ja Viaplay Fighting-sisältöä.

Operaattoreiden asiakkaat voivat tarkistaa omalta operaattorilta kuuluuko Viaplay jatkossa myös heidän tarjontaan.  Maxivision kautta tilattuihin Viasatin kanavapaketteihin  tulee sisältymään Viaplay syksyn 2016 aikana.

 

PAKETOINTI

 

Miten satelliittiasiakkaiden paketointi uudistuu elokuussa?

Olemassa olevien satelliittiasiakkaiden paketointi pysyy ennallaan, ainoastaan Viasat Sport-paketin nimi muuttui Viasat Urheilu-paketiksi.

Voimassaoleviin Viasat Kulta-, ja Viasat Urheilu-tilauksiin kuuluvat automaattisesti myös uudet Viasatin urheilukanavat. Viaplay sisältyy jatkossakin kaikkiin satelliittitilauksiin.

Uusien asiakkaiden hinnoittelu nousi 1.8.2016.  Viasat Kulta-tilaus maksaa 49,90€/kk + korttimaksu ja Viasat Urheilu-tilaus 44,90€/kk + korttimaksu.

Satelliittipaketit ovat:

 • Viasat Kulta 49,90€/kk

  Viasat Jalkapallo HD, Viasat Jääkiekko HD, Viasat Urheilu HD
  Viasat Golf HD, Viasat NHL Xtrat
  Viasat Sport HD (SE), Viasat Fotboll HD( SE), Viasat Hockey HD (SE)
  eSports TV HD (Sähköiseen urheiluun ja pelaamiseen keskittynyt kanava)
  Kaikki elokuva-, dokumentti- ja lastenkanavat
  Kansainväliset uutiskanavat
  Viaplayn tarjonta

   

 • Viasat Urheilu 44,90€/kk

  Viasat Jalkapallo HD, Viasat Jääkiekko HD, Viasat Urheilu HD
  Viasat Golf HD, Viasat NHL Xtrat
  Viasat Sport HD (SE), Viasat Fotboll HD( SE), Viasat Hockey HD (SE)
  eSports TV HD (Sähköiseen urheiluun ja pelaamiseen keskittynyt kanava)
  Viaplayn urheilutarjonta

 

Miten operaattoriasiakkaiden paketointi uudistuu elokuussa?

Olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita ja uusien lajikohtaisten kanavien myötä on jatkossa mahdollista tilata myös lajikohtaisia paketteja. Paketoinnissa voi olla operaattorikohtaisia eroja ja ajankohtaisimman tiedon saatkin aina operaattoriltasi. Operaattorit hinnoittelevat itse paketit ja alla annetut hinnat ovat suuntaa-antavia, myös kanavavalikoimassa on operaattorikohtaisia eroja.

Uudet paketit tulevat myyntiin operaattoreilla elokuun aikana ja ne ovat:

 • Viasat Kulta, hinta noin 39,95€/kk 

  Pakettiin sisältyvät kaikki saatavilla olevat Viasatin kanavat
  Urheilukanavat, elokuvakanavat, dokumenttikanavat ja lastenkanavat
   

 • Viasat Urheilu, hinta noin 34,95€/kk

  Pakettiin sisältyvät kaikki saatavilla olevat Viasatin urheilukanavat
  Viasat Jalkapallo HD, Viasat Jääkiekko HD, Viasat Urheilu HD
  Viasat Golf HD, Viasat NHL Xtrat
  Viasat Sport HD (SE), Viasat Fotboll HD (SE), Viasat Hockey HD (SE), Viasat Sport Premium HD (SE)
   

 • Viasat Jalkapallo, hinta noin 29,95€/kk

  Pakettiin sisältyvät kaikki saatavilla olevat jalkapallokanavat ja Viasat Urheilu HD-kanava
  Viasat Jalkapallo HD, Viasat Urheilu HD, Viasat Fotboll HD (SE), Viasat Sport HD (SE), Viasat Sport Premium HD (SE)
   

 • Viasat Jääkiekko, hinta noin 29,95€/kk

  Pakettiin sisältyvät kaikki saatavilla olevat jääkiekkokanavat ja Viasat Urheilu HD-kanava
  Viasat Jääkiekko HD, Viasat Urheilu HD, Viasat NHL Xtrat, Viasat Hockey HD (SE)
   

 • Viasat Golf, hinta noin 19,95 €/kk

  Pakettiin sisältyy Viasat Golf HD

  Huomioithan, että kanavien saatavuudessa voi olla operaattorikohtaisia eroja.

Olen operaattorin asiakas ja minulla on Viasat Sport-tilaus, sisältyvätkö uudet kanavat tilaukseeni?

Operaattorit tekevät aina viime kädessä päätöksen omista kanavapaketeistaan, mutta kaikkiin vanhoihin määräaikaisiin tilauksiin tulisi kuulua myös uudet urheilukanavat.

Olen operaattorin asiakas, onko tilauksen aina oltava määräaikainen?

Kaikki operaattorit tarjoavat mahdollisuutta tilata Viasatin paketit myös ilman sitovuutta, tällöin paketin voi perua tilausehtojen mukaisesti 1 kk irtisanomisajalla. Ilman sitovuutta olevissa tilauksissa paketin hinta on aina hinnaston mukainen. Määräaikaisuuksia on saatavilla normaalisti 6kk ja 12kk paketteina, tällöin myös hinta pysyy samana koko tilausjakson ajan.

Tilaan Viasatin kanavia, saanko käyttööni myös Viaplay-palvelun?

Viaplay sisältyy kaikkiin satelliittitilauksiin ja syksyn aikana myös Maxivisionin paketteihin.

Operaattoreiden asiakkaat voivat tarkistaa omalta operaattorilta kuuluuko Viaplay jatkossa myös heidän tarjontaan.

Nousevatko kanavapakettien hinnat?

Hinnoittelu on aina operaattorikohtainen, joten tarkemman tiedon hinnoista saat omalta operaattoriltasi.

Viasatin satellittipakettien hinnat uusille asiakkaille ovat 1.8.2016 alkaen seuraavat

 • Viasat Kulta 49,90€/kk + korttimaksu
 • Viasat Urheilu 44,90€/kk + korttimaksu  

Tarjoavatko kaikki operaattorit uudet kanavat ja paketit asiakkailleen?

Valikoimassa voi olla operaattorikohtaisia eroja, tarkista Viasatin tuotteet omalta operaattoriltasi.

 

 

Tilaa Viasat

Viasat Kulta

Viasat Kulta 29,95€/kk

Viasat Kulta-pakettiin sisältyvät urheilukanavien lisäksi kaikki elokuva-, dokumentti-, ja lastenkanavamme. 

Paketti on saatavilla kaikkien kaapelioperaattorien ja DNA antennin asiakkaille. 

Viasat Urheilu

Viasat Urheilu

Kaikki urheilusisältömme kuuluu Viasat Urheilu-pakettiin 

Paketti on saatavilla kaikkien kaapelioperaattorien ja DNA antennin asiakkaille.

 

Viasat Viihde

Viasat Viihde

Viasat Viihde sisältää elokuva-, dokumentti-, ja lastenkanavamme. 

Paketti on saatavilla kaikkien kaapelioperaattorien ja DNA antennin asiakkaille.

Viasat Jalkapallo

Viasat Jalkapallo

Kaikki jalkapallokanavat kuuluvat Viasat Jalkapallo-pakettiin 

Paketti on saatavilla kaikkien kaapelioperaattorien ja DNA antennin asiakkaille.

Viasat Jääkiekko

Viasat Jääkiekko

Kaikki jääkiekkokanavat kuuluvat Viasat Jääkiekko-pakettiin 

Paketti on saatavilla kaikkien kaapelioperaattorien ja DNA antennin asiakkaille.

Viasat Golf

Viasat Golf

Viasat Golf-pakettiin kuuluu golfkanavamme.  

Paketti on saatavilla kaikkien kaapelioperaattorien ja DNA antennin asiakkaille.