Logout

VIASATIN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Tietosuojakäytäntö on julkaistu 24.5.2018

Tiivistelmä Viasatin tietosuojakäytänteestä

Mistä lähteistä keräämme tietoja?

  • Keräämme henkilötietojasi sinulta itseltäsi, mukaan lukien palveluihin tuottamasi materiaali ja palvelun käyttö
  • Tietojasi kerätään palveluihimme mahdollisesti liittämiltäsi sosiaalisen median tileiltä
  • Hyödynnämme esimerkiksi verkkosivustollemme asetettujen evästeiden ja vastaavien tekniikoiden keräämiä henkilötietoja sekä tietoja kolmansien osapuolten tarjoamista analytiikkapalveluista

Henkilötietojen käyttö sähköiseen suoramarkkinointiin

  • Jos olet liittynyt postituslistallemme tai muuten antanut suostumuksen sähköiseen suoramarkkinointiin, voimme lähettää sinulle sähköistä suoramarkkinointia
  • Voit peruuttaa antamasi suoramarkkinointiluvan koska tahansa niin halutessasi klikkaamalla markkinointiviestin alakulman linkkiä tai ilmoittamalla kiellosta sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@viasat.fi.

Henkilötietojasi luovutetaan tietyille kolmansille tahoille

  • Luovutamme henkilötietojasi yhteistyökumppaneillemme perusteltuihin, alla tarkemmin määriteltyihin tarkoituksiin (muun muassa markkinointitarkoituksiin, mielipide- ja markkinatutkimuksiin sekä palveluidemme toteuttamiseen ja analysointiin osallistuville tahoille)

Käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoita

  • Seurantatekniikoiden avulla seuraamme ja analysoimme palveluidemme käyttöä ja tarjoamme suosituksia, sekä profiloimme käyttäjiä markkinoinnin ja palveluiden kohdentamiseksi
  • Lisäksi palvelumme voivat sisältää kolmansien tahojen evästeitä sekä ns. yhteisöliitännäisiä

Sinulla on oikeus saada tieto siitä, miten ja mitä henkilötietojasi Viasat käsittelee

  • Voit tarkastaa Viasatin käsittelemämme sinua koskevat tiedot alla annettuja ohjeita noudattaen
  • Säilytämme tietosi niin kauan kuin se on tarpeellista tässä tietosuojakäytännössä määriteltyihin tarkoituksiin

Voimme muuttaa tietosuojakäytäntöämme alla tarkemmin kuvatusti

  • Palveluiden käytön jatkaminen voi kuitenkin edellyttää muutoksien hyväksymistä

Saadaksesi tarkempia tietoja Viasatin tietosuojakäytännöistä, ole hyvä ja perehdy tähän tietosuojakäytäntöön kokonaisuudessaan.
Tarvittaessa voit milloin tahansa ottaa yhteyttä Viasatiin osoitteella asiakaspalvelu@viasat.fi.

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjänä toimii Oy Viasat Finland Ab (Y-tunnus: 1075633-8). Voit milloin tahansa ottaa meihin yhteyttä seuraavia yhteystietoja käyttäen:

Oy Viasat Finland Ab
Itämerenkatu 1, 00180 Helsinki
Puh: 09 4249 9999
Sähköposti: asiakaspalvelu@viasat.fi 
www.viasat.fi

1. Yleistä tietosuojakäytännöstä

Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, mitä henkilötietoja keräämme, ja miten käsittelemme näitä tietoja. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan kaikkien Viasatin tarjoamien palveluiden käyttöön, mukaan lukien mobiilisovelluksemme (applikaatiot), sähköpostipalvelut sekä Viasatin hallinnoimiin internetsivustoihin (kaikki yhdessä ”Palvelut”). Mobiilisovelluksiimme, jotka ovat saatavilla esim. Applen App Storen tai Googlen Playn sovelletaan tämän tietosuojakäytännön lisäksi myös kyseisen palveluntarjoajan ehtoja.

Viasat on sitoutunut noudattamaan soveltuvaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (EU 2016/679), tietoyhteiskuntakaarta sekä muuta soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä, joka liittyy käyttäjien yksityisyyteen. Viasat sitoutuu käsittelemään henkilötietoja hyvän tiedonhallinta- ja tietojenkäsittelytavan mukaisesti. Viasat on sitoutunut myös noudattamaan toimialan itsesääntelyä.

2. Millä perusteella meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi?

Oikeutettu etu

Viasatin oikeus käsitellä sinun henkilötietojasi perustuu osin asiakassuhteen synnyttämään oikeutettuun etuun. Käsittelemme tietojasi esimerkiksi Palvelujen kehittämiseksi, asiakasviestinnän ja suoramarkkinoinnin lähettämiseksi sekä Palveluiden toimivuuden ja väärinkäytösten ehkäisemisen varmistamiseksi. Henkilötietojen käsittelyyn liittyy myös profilointia ja markkinoinnin kohdentamista.

Olemme tehneet intressipunninnan, jonka perusteella olemme todenneet, että rekisteröityjen perusoikeudet ja vapaudet eivät syrjäytä Viasatin oikeutettua etua käsitellä henkilötietoja asiakassuhteen perusteella. Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella henkilötietojen käsittelyä joka perustuu Viasatin oikeutettuun etuun. Tällöin arvioimme, onko henkilötietojen käsittelyn jatkamiselle olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää oikeutesi ja etusi. Voit lukea lisää oikeuksistasi täältä.

Sopimus

Käsittelemme Viasatin Palveluita hankkineiden tai tilanneiden asiakkaiden tai Palvelujen käyttäjäksi rekisteröityneiden henkilöiden henkilötietoja Palvelusta tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi. Sopimuksen tekemisen edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi Viasat voi käsitellä tarpeellisia tietoja, kuten yhteystietojasi ja tietoja tilauksestasi.

Suostumus

Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksen perusteella siltä osin, kuin olet antanut markkinointiluvan ja lähetämme sinulle säännöllisesti sähköistä suoramarkkinointia. Käsittelemme myös evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden avulla kerättyjä henkilötietojasi evästeiden asettamista koskevan suostumuksen perusteella.

Jos käytät mobiilisovellustamme, käsittelemme sijaintitietojasi silloin kun olet antanut suostumuksesi sijaintitietojen käsittelyyn.

Sinulla on oikeus kieltää suostumus henkilötietojen käsittelyyn siltä osin kuin henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen.    

3. Mihin tarkoituksiin käsittelemme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten:

  • Palveluiden tilaamisen ja käyttäjätilien luomisen mahdollistamiseksi
  • Palveluiden tuottamiseen, ylläpitoon, suojaamiseen ja kehittämiseen sekä personointiin ja suositteluihin
  • Palveluita koskevaan personoituun asiakaspalveluun sekä yleiseen ja kohdennettuun asiakasviestintään
  • Markkinoinnin kohdentamiseen palveluiden käytön, kiinnostusalueiden, katseluhistorian, demografiatietojen ja sijaintitietojen perusteella
  • Käyttäjien tavoittamiseen ja suoramarkkinointiin
  • Markkina- ja muiden tutkimusten, analyysien, segmenttien ja raporttien tekemiseen ja kohdentamiseen
  • Käytettävyyden ja toimivuuden varmistamiseen sekä väärinkäytösten estämiseen ja tutkimiseen
  • Liiketoiminnan suunnitteluun ja tuotekehitykseen

Lähetämme mobiilisovelluksiemme kautta Palveluihin liittyviä push-ilmoituksia. Käyttäjä voi poistaa push-ilmoitukset käytöstä laitteen asetuksissa.

4. Mitä tietoja keräämme ja mistä lähteistä

Henkilötietoja kerätään sekä sinulta itseltäsi että muista lähteistä. Keräämme tietojasi sinulta eri kanavissa (internet, sähköposti, mobiilisovellukset ym.) kun esimerkiksi rekisteröidyt palveluumme, käytät palveluitamme tai lähetät meille asiakaspalautetta. Keräämme tietojasi myös yhteistyökumppaneiltamme kuten verkkoanalytiikkapalveluita tarjoavilta kolmannen osapuolen toimijoilta. Henkilötietojesi kerääminen voi tapahtua Palvelun teknisessä toteutuksessa automaattisesti, kun käytät palvelua ja käyttämämme seurantatekniikat keräävät sinusta tietoa.

Keräämme sinusta seuraavia tietoja:

Keräämme tietojasi, jotka annat esimerkiksi rekisteröityessäsi Palveluihimme, osallistuessasi Palveluissamme olevaan kilpailuun tai kyselyyn, tilatessasi uutiskirjeen tai antaessasi muun markkinointiluvan, taikka kun teet tilauksen Palveluissamme tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme eri medioissa.

Tällaisia tietoja ovat:

  • nimi
  • ikä, syntymäaika ja sukupuoli
  • osoitetiedot, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • mahdollinen yksilöllinen nimimerkki Palveluissa tai muu yksilöivä tunnus
  • laskutus- ja maksutiedot
  • tuote- ja tilaustiedot sekä peruutustiedot
  • asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot Viasatille
  • kilpailuja koskevat vastaukset
  • käyttäjän lähettämä julkaistavaksi tarkoitettu aineisto (valokuvat, mielipide- ja muut kirjoitukset)
  • kommentit ja muut käyttäjän reaktiot Palveluissa ja muu käyttäjän lähettämä aineisto (esim. valokuvat)
  • käyttäjän antamat profilointi- ja kiinnostustiedot ml. muista palveluista saadut tiedot (esim. Facebook)
  • luvat, suostumukset ja kiellot (myös liittyen kolmansien osapuolten palveluihin).

Teknisesti kerättyjä tietoja Palveluiden käytöstä. Keräämme teknisesti tietojasi Palveluiden käytöstä ja laitteiden teknisistä ominaisuuksista jäljempänä tarkemmin kuvatusti. Tietojen kerääminen on automaattista.

Tällaisia tietoja ovat:

  • IP-osoite (ja sijaintimaa)
  • toimintasi Palveluissa (kuten Palveluissa katseltujen ohjelmien tiedot tai käytetyt sivustot ajankohtineen)
  • sijaintitiedot tukiasema-, WLAN- tai GPS-paikannuksen perusteella (erillisen päätelaitteella tai muutoin annetun suostumuksen perusteella)
  • laitteidesi käyttämät uniikit tunnistenumerot
  • käyttämäsi laitteen tiedot, käyttöjärjestelmän tyyppi sekä ohjelmistoversiot
  • selaimen tyyppi ja kieliasetukset
  • Palveluihin ohjannut sivusto ja sivusto, johon olet siirtynyt Palveluista, palvelin ja verkkotunnus
  • asiakaspalvelupuhelut, sähköpostit, ja asiakaspalvelun vuorovaikutus eri palvelukanavissa
  • markkinointiluvat ja -kiellot

Kolmansilta osapuolilta saadut tiedot

Käytämme Palveluidemme yhteydessä kolmansien osapuolten tarjoamia analyysityökaluja ja mittausjärjestelmiä kerätäksemme ja hyödyntääksemme henkilötietojasi. Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi Google Analytics, comScore, TNS Metrix.

Jos liität Palveluihin liittyvän käyttäjätilisi kolmansien osapuolten palveluihin, kuten Facebook tai muu sosiaalisen median palvelu, tai kirjaudut tällaisen palvelun kautta, saamme kyseisestä palvelusta tiliisi sisältyviä tietoja. Kolmansien osapuolten palveluihin liittyvistä evästeistä on kerrottu tarkemmin jäljempänä.

Markkinointikieltojen osalta saamme tietoja kieltorekistereistä, kuten ASML:n Robinson-rekistereistä.

Tietojen rikastaminen ja yhdistäminen

Palvelun tarjoamiseksi ja markkinointia varten voimme kerätä ja/tai päivittää sinua koskevia tietoja myös Viasatin kanssa samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden rekistereistä (MTG-rekisterit) tai kolmansien osapuolten tarjoamista lähteistä, kuten viranomaisten julkisista rekistereistä tai yksityisistä rekisteripalveluista (kuten Bisnode ja Fonecta), peräisin olevilla tiedoilla.

5. Milloin luovutamme tietoja kolmansille osapuolille?

Luovutamme henkilötietojasi perusteltuja käyttötarkoituksia varten. Luovuttamisessa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

Tietoja luovutetaan markkinointitarkoituksiin suoramarkkinointia ja digitaalisen mainonnan kohdentamista varten, mielipide- ja markkinatutkimuksiin, tietojen päivittämiseen tai muihin vastaaviin selvityksiin yhteistyökumppaneillemme.

Luovutamme henkilötietojasi myös toimivaltaisten viranomaisten tai muiden vastaavien tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä, kulloinkin voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla tavalla, taikka Palveluiden Käyttöehtojen noudattamisen valvomiseksi ja varmistamiseksi sekä Palveluiden turvallisuuden takaamiseksi.

Luovutamme henkilötietojasi myös muille kolmansille osapuolille, mikäli olet antanut siihen suostumuksen esimerkiksi siinä yhteydessä, kun kytket Palvelut kolmansien osapuolten palveluihin, kuten sosiaalisen median palveluihin tai muutoin.

Mahdollisen yrityskaupan, fuusion, ulkoistuksen tai liiketoimintakaupan yhteydessä tietojasi voidaan luovuttaa liiketoiminnan uudelle omistajalle.

Käytämme ulkopuolisia palveluntarjoajia kuten IT-palveluntarjoajia teknisten ratkaisujen ja palvelujen hankkimiseksi. Käyttäjän henkilötietoja voidaan jakaa tällaisten palveluntarjoajien kanssa siinä laajuudessa kuin se on tarpeen Palveluiden ylläpitämiseksi, kehittämiseksi ja tarjoamiseksi. Valitsemme huolella palveluntarjoajat ja varmistamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

6. Käyttäjän Palveluun tuottamien tietojen käyttö

Kun käytät Palveluiden kommentointiominaisuuksia, luovutat tietoja myös muille Palveluiden käyttäjille. Kaikki tällaiset julkaisemasi tiedot ovat oletusarvoisesti julkista tietoa, eikä tällä tavoin luovutetuilla tiedoilla ole yksityisyysolettamaa. Muut käyttäjät voivat kommentoida, muokata tai välittää tällaisia tietoja. Tällaiset tiedot (ml. nimimerkit) voivat säilyä Palvelussa myös asiakassuhteesi päättymisen jälkeen. Viasat ei ole vastuussa muiden käyttäjien tai kolmansien tahojen itsenäisesti suorittamasta henkilötietojen käsittelystä.

7. Tietojen siirto kolmansiin maihin

Emme pääsääntöisesti siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos tietoja siirretään EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen, ja muuten siten, että henkilötietojen käsittely tapahtuu tämän tietosuojakäytännön ja soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti

8. Henkilötietojen käsittelyn turvallisuus: Miten suojaamme henkilötietojasi?

Suojaamme henkilötietosi asianmukaisesti teknisin ja organisatorisin toimenpitein. Varmistamme myös järjestelmiemme vikasietoisuuden ja tietojen palauttamismahdollisuudet.

Tietokannat ja järjestelmät on suojattu palomuureilla, salasanoilla ja muilla teknisillä keinoilla ulkoisia tietomurtoja vastaan. Huolehdimme asianmukaisesti tietoliikenneturvallisuudesta ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä riskeistä ottaen huomioon riskin todennäköisyys ja suojattavan tiedon luonne. Pääsynhallinta, kulunvalvonta, palomuurit ja salasanasuojaus, mahdollistavat sen, että rajoitamme tallennettuun tietoon pääsyn vain Viasatin työntekijöille sekä Viasatin sopimussuhteessa oleville palveluntarjoajille.

Ilmoitamme Palveluiden kautta mahdollisista tietoturvauhkista ja mahdollisista tietoturvaloukkauksista suoraan viranomaisille tai käyttäjälle soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Voimme myös tilapäisesti sulkea Palvelut henkilötietojen suojaamiseksi.

Palvelumme voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille tai palveluihin, joihin soveltuvat niiden omat tietosuojakäytännöt. Suosittelemme, että tutustut tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin huolellisesti erikseen. Viasat ei vastaa tällaisten kolmansien osapuolien tietosuojakäytännöistä tai henkilötietojen käsittelystä.

9. Käyttäjän oikeudet

Voit käyttää tietosuoja-asetuksen mukaisia rekisteröidyn oikeuksia ilmoittamalla asiasta osoitteeseen asiakaspalvelu@viasat.fi.

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada Viasatilta vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy sinua itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojen käsittelystä.

Emme anna sinulle pääsyä sellaisiin tietoihin, jotka ovat Viasatin liikesalaisuuksia tai luottamuksellisena pidettäviä tietoja taikka tietoja jotka voisivat loukata toisen henkilön yksityisyydensuojaa.

Kun käytät oikeuttasi saada pääsyn tietoihin, me toimitamme sinulle jäljennöksen käsittelemistämme henkilötiedoista. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot sinulle yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, paitsi jos pyydät toimitusta suullisesti tai paperisena.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan sinua itseäsi koskevat epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Sinulla on lisäksi oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä toimittamalla meille lisäselvitystä.

Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada Viasat poistamaan sinua itseäsi koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos:

  • henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin;
  • vastustat henkilötietojensa käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin;
  • Viasat on käsitellyt henkilötietoja lainvastaisesti; tai
  • henkilötiedot on poistettava Viasatiin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Oikeus henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä siten, että henkilötietoja saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan sinun suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi jos:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin rajoitamme käsittelyä tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;
  • käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojen käytön rajoittamista;
  • Viasat ei tarvitse enää henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin ja muutoin poistaisimme tai pseudonymisoisimme tietosi, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi; tai
  • olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö Viasatin oikeutetut edut vastustamisesi perusteet.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Jos olet itse toimittanut henkilötietosi meille esimerkiksi kirjautuessasi Palveluihimme tai tehdessäsi tilauksen, sinulla on oikeus saada kyseiset henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, siltä osin kuin:

  • suoritamme käsittelyä automaattisesti; ja
  • käsittely perustuu joko suostumukseesi (kuten sähköisen suoramarkkinoinnin kohdalla) tai henkilötietojesi käsittely on tarpeen sopimuksen, esimerkiksi kanavapaketin tilaamista koskevan sopimuksen täytäntöön panemiseksi.  

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin. Emme toimita tai siirrä sinulle tai toiselle rekisterinpitäjälle muiden henkilöiden henkilötietoja tai Viasatin liikesalisuuksiksi luettavia tietoja.

Sinulla ei ole oikeutta siirtää tietoja järjestelmästä toiseen, jos kyseisiä henkilötietoja käsitellään Viasatin oikeutetun edun tai lakisääteisen velvoitteen perusteella.

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojensa käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jos suorittamallemme käsittelylle ei ole olemassa perusteltua syytä.

Sinulla on aina oikeus kieltäytyä vastaanottamasta suoramarkkinointiviestejä noudattamalla tällaisissa viesteissä olevia ohjeita postituslistalta poistamiseksi tai ilmoittamalla siitä erikseen Viasatille. Mikäli päätät kieltäytyä suoramarkkinointiviestien vastaanottamisesta, voimme edelleen lähettää sinulle asiakasviestintää, kuten sähköposteja koskien Palveluiden tarjoamista tai Viasatin liiketoimintaa.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus Suomen tietosuojavaltuutetulle tai muulle toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että olemme loukanneet henkilötietojesi käsittelyssä tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi.

Suostumuksen peruuttaminen.

Kuten yllä on kuvattu käsittelyperusteiden yhteydessä, jos henkilötietojen käsittely perustuu Viasatille erikseen antamaasi suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus sinua koskevien tietojen käsittelyyn.

Mainonnan kohdentamisen estäminen.

Voit estää mainonnan kohdentamisen muuttamalla selaimesi asetuksia tai mobiililaitteesi asetuksia. Estämisen jälkeen sinulle voidaan näyttää yhtä paljon mainoksia kuin aikaisemminkin, mutta mainontaa ei ole valittu ja kohdennettu kiinnostusalueidesi tai Palveluidemme käyttöön perustuvien tietojen perusteella. Lisäksi voit määrittää sovellusten asetuksista löytyvän mainonnan kohdentamiseen liittyvän valinnan pois päältä. Riippuen käyttäjän laitteesta asetukset löytyvät eri paikoista.

Käyttäjä saa lisätietoja ja voi hallinnoida kolmansien osapuolten selainkäyttöön perustuvan mainonnan kohdentamista ja evästeiden käyttöä kokonaisuudessaan tai yrityskohtaisesti Your Online Choices -sivuston kautta, jossa käyttäjä voi estää myös kohdentamisen sivustolla listattujen palveluiden/verkostojen osalta (opt-out).

10. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen kohdassa 2 kuvattujen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta tai lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi.

Henkilötietojen säilytysajat määräytyvät seuraavilla perusteilla:

  • Jos et ole kirjautunut Viasatin Palveluihin tai maksanut Viasatin kuukausimaksuja viimeisen kahdenkymmenenneljän (24) kuukauden aikana, otamme sinuun yhteyttä ja pyydämme sinua uudistamaan käyttöoikeutesi ja asiakkuutesi. Jos et reagoi pyyntöömme, katsomme asiakassuhteen päättyneeksi.
  • Jos olet antanut meille markkinointiluvan, säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin markkinointilupa voimassa. Jos peruutat suostumuksesi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, lopetamme sähköpostisuoramarkkinoinnin sinulle ilman aiheetonta viivytystä, mutta säilytämme peruutuksen jälkeen tietoa markkinointikiellosta niin kauan kuin henkilötietojasi käsitellään muihin tarkoituksiin esimerkiksi Viasatin asiakkuuden perusteella.
  • Jos olet osallistunut Viasatin järjestämään arvontaan tai kampanjaan, mutta sinulla ei ole muuta yhteyttä meihin esimerkiksi asiakkuuden tai markkinointiluvan perusteella, säilytämme henkilötietojasi kuusi (6) kuukautta kampanjan päättymisen jälkeen, elleivät lainsäädännölliset velvoitteemme edellytä pidempää säilytysaikaa.

Henkilötietojen poistamisen sijaan muutamme toisinaan tiedot sellaiseen muotoon, ettei sinua voi enää tunnistaa tietojen perusteella eikä sinuun yhdistettävissä olevia tietoja voida enää millään tavoin palauttaa. Käsittelemme tällaisia anonymisoituja tietoja analysointi- ja tutkimustarkoituksiin sekä liiketoimintamme, palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen.

Palveluiden keskustelupalstoille ja julkisiin palautteisiin voi jäädä näkyviin käyttäjän nimimerkki ja siihen liittyvä käyttäjän tuottama sisältö myös asiakassuhteen päättymisen jälkeen. Tietoja voidaan säilyttää myös kirjanpito-, viestintä-, tai muusta pakottavasta lainsäädännöstä johtuen kyseisen lain mukaisesti myös asiakassuhteen tai muun henkilötietojen käsittelyperusteen päättymisen jälkeen.

11. Evästeet ja muut seurantatekniikat

Käytämme sivuillamme ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa verkkosivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan sivujemme sisältöä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita. Lisätietoja evästeistä löydät täältä.

Mainonnan kohdentamisen estämisestä on kerrottu lisää kohdassa 10.

12. Muutokset tietosuojakäytäntöön

Kehitämme Palveluamme ja voimme ajoittain muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Muutokset voivat perustua myös tietosuojaa koskevan lainsäädännön muuttumiseen. Kehotammekin säännöllisesti tarkistamaan tietosuojakäytännön muutosten havaitsemiseksi. Olennaisista muutoksista pyrimme ilmoittamaan mahdollisuuksien mukaan myös käyttäjältä saatuun sähköpostiosoitteeseen.

Kun muutamme tietosuojakäytäntöjämme, ilmoitamme muutoksista verkkosivustollamme.