Logout

Viasatin urheilutiimi

Mikko Aaltonen

Mikko innostui urheilusta ja jalkapallosta vuoden 1990 jalkapallon MM-kisojen takia. Myös tämän selostajan lapsuuteen kuului pihapelien selostaminen. Seuratasolla mies harrasti futista, jääkiekkoa, hiihtoa ja yhden kesän pesäpalloa. Ennen selostamista, Mikko kerkesi luomaan myös tuomarin uraa kiekkokaukaloissa. Portit selostaja-ammattilaiseksi aukesivat vuonna 2013 Haka-Ilves pelissä, kun Mikko pääsi selostamaan ensimmäistä kertaa. Aaltosen harrastuksiin kuuluvat jalkapallo, kalastus ja musiikki.

Intohimo työssäsi:
”Rakkaus jalkapalloon ja lätkään. Futis erityisesti on todella upea laji. Kun on kaksi joukkuetta, ei ole väliä kumpi voittaa, sillä intohimo on itse pelissä.”

Mikon lupaus Viasatin katsojille:
”Katsojien tarvitsee vain valita Viasatin kanava – me pidämme huolen siitä, että se tulee olemaan nautinto!”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Katson erittäin paljon urheilua Viaplaysta, mutta lapsien kanssa olen katsonut Coco-leffan.”

Keith "Keke" Armstrong

Valmentajakonkarin nuoruuteen kuului vain jalkapallo. Palloa potkittiin milloin kadulla, milloin kentällä. Myös rugby oli lähellä Keken sydäntä, mutta pelaaminen päättyi murtuneisiin kylkiluihin. Jalkapallovalmentajaksi siirtyminen peliuran jälkeen tuntui luontaiselle vaihtoehdolle. Vuosien aikana Keke on kouluttanut itseään valmentajaksi. Kommentaattorin työt alkoivat vuonna 1998 Ranskan World Cupissa. Jalkapallo on yhä Keithin harrastus omien poikien kautta. Myös gastronomia, kokkaus ja lukeminen ovat osa arkea.

Intohimo työssäsi:
”Rakastan näiden ihmisten kanssa työskentelyä. Kaikki ovat ammattilaisia. On mahtavaa päästä katsomaan huipputason futista ja yrittää välittää sitä katsojille viihteen kautta.”

Keken lupaus Viasatin katsojille:
”Toivottavasti voimme tuoda jalkapallon katsojien olohuoneisiin viihdyttävällä ja informatiivisella tavalla.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Viaplayssa on niin paljon futista, että on todella vaikeaa löytää aikaa katsoa mitään muuta! 9-vuotiaan poikani kanssa olen katsonut mm. Emoji-elokuvan. Mikäli haluan naurut, niin katson Seinfeldiä tai Will and Gracea.”

Iiro Harjula

Studioisäntä ja kiekkotuottaja, jolle iskettiin luistimet jalkaan ja maila käteen jo 3-vuotiaana. Jääkiekkoharrastus on säilynyt läpi elämän, mutta ammattilaisuran rakentaminen päättyi Lahden Pelicansissa A-nuorten SM-liigaan. Jääkiekosta ei tullut ammattia pelaajana, mutta ura kiekon parissa löytyi median kautta. Monipuolinen urheilumies, jonka lajivalikoimaan kuuluvat jääkiekko, golf, tennis, kuntosaliharjoittelu, lenkkeily ja padel.

Intohimo työssäsi:
”Hienojen ja mahtavien urheilutarinoiden välittäminen katsojiemme kotisohville sekä kiekkostudioiden tekeminen maan parhaassa seurassa saa intohimoni säilymään!”

Iiron lupaus Viasatin katsojille:
”Lupaan jatkossakin välittää tunnelmia halleista ja maailman parhaista kiekkomatseista hyvällä, rennolla ja asiantuntevalla otteella yhdessä asiantuntijoidemme sekä muun tiimimme kanssa. Maailman paras jääkiekko ansaitsee sen!”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Jos ette ole vielä katsoneet, niin suosittelen Viaplaysta sarjaa nimeltä StartUp. Näette itse, miksi en avaa sarjaa sen enempää. Se vie yksinkertaisesti mennessään!”

Jukka Jalonen

Valmentajakonkarilla on peräti 30 vuoden kokemus valmentamisesta. Muun muassa Leijonia (A-maajoukkue, U20) luotsannut Jukka innostui urheilusta jo nuorena. Kiinnostuksen kohteena oli sekä jääkiekko että yleisurheilu. Vuonna 1988 Jyväskylän liikuntatieteellisestä tiedekunnasta valmistunut opettaja siirtyi jo vuoden kuluttua valmennuspolulle. Loppu on historiaa. Vapaa-ajalla mies rentoutuu golfia pelaten. Lähellä sydäntä ovat myös lukeminen, kalastus ja mökkeily.

Intohimo työssäsi:
”Aitiopaikalta huippujääkiekon seuraaminen, työympäristö ja loistava tiimi nostavat intohimoani. Lähetyksien tekeminen on todella kivaa!”

Jukan lupaus Viasatin katsojille:
”Tuon aidosti oman osaamiseni mukaan lähetyksiin. Kommentoin asioita suoraan ja ennen kaikkea neutraalisti.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Täytyy myöntää, etten hirveästi ehdi katsomaan sarjoja. Koukutun helposti niihin!”

Mikko Innanen

Pikku pojasta lähtien kiinnostunut kaikesta urheilusta. ”Jos, Mikko, olisit selvinnyt koulusta yhtä hyvin kuin Hesarin urheilusivujen ulkoa oppimisesta, niin olisit ainakin tohtori”, totesi isä aikoinaan. Mikon kipinä selostukseen syttyi 13-vuotiaana, kun hän pääsi legendaarisen Raimo ”Höyry” Häyrisen apupojaksi radiolähetyksiin. Selostajan harrastuksiin kuuluvat jalkapallo, tennis, golf ja snooker. Mikko kuvailee itseään tennishulluksi, ja lajin parissa tulee vietettyä paljon aikaa.

Intohimo työssäsi:
”Toivottavasti paras selostus on vielä tulossa. Tämän kun muistaa, niin motivaatio pysyy korkealla jatkuvasti”, kertoo jo yli 3000 selostusta tehnyt ammattilainen.

Mikon lupaus Viasatin katsojille:
”Jatkossakin painan näitä hommia nöyränä, kaiken likoon laittaen ja itselleni nauraen.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Penkkiurheilua tulee vapaalla harrastettua. Tiedän, että Viaplayssa on laadukas viihdetarjonta, mutta toistaiseksi olen katsonut lähinnä futista ja golfia.”

Tero Kainulainen

Toimittajakonkari on ollut kiinnostunut urheilusta koko ikänsä. Urheilu ja liikunta maistui aktiiviselle lapselle, vaikka erityistä urheilu-uraa ei ikinä tullutkaan luotua. Terolle kehittyi kilpailun seuraamisen vietti. Toimittajan ammattia mies mietti ensimmäisen kerran yläasteella kaverin kannustamana. Vuodesta 1992 hän on ollut sekä radion että TV:n puolella. Harrastuksiin kuuluvat pyöräily ja laskettelu. Kiinnostuksen kohteita ovat Snookerin MM-kisat, pyöräilyn Tourit ja elämäkerrat.

Intohimo työssäsi:
”Uusien asioiden ja näkökulmien löytäminen sekä tiedon monipuolistaminen. Uusien ja vanhojen kokemusten hyödyntäminen.”

Teron lupaus Viasatille:
”Lupaan jännitystä urheilun muodossa.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Frasier on sarja, mitä katson paljon.”

Ville Klinga

Studiokonkari on harrastanut urheilua koko ikänsä. Nuori Ville kilpaili muun muassa jalkapallossa, yleisurheilussa, suunnistuksessa ja hiihdossa, joista hyllyyn on kertynyt SM-mitaleita. Lukion jälkeen Ville päätyi Jyväskylään liikuntatieteelliseen. Kesätöiden kautta tie vei urheilutoimittajaksi ja tälle tielle hän on myös jäänyt. Pitkän toimittajauran tehnyt Ville harrastaa yhä aktiivisesti suunnistusta ja hiihtoa, mutta myös matkailua.

Intohimo työssäsi:
”Urheiluun liittyvät suuret tunteet ja upeiden ihmisten kanssa työskentely.”

Villen lupaus Viasatin katsojille:
”Aina tosissaan, mutta ei totisesti!”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Hard Knocks.”

Mika Kottila

Mika innostui jalkapallosta koulussa, kun ikätoveri jakoi jalkapallojoukkueen mainoksia. Vuoden liian nuori Mika ei tahtonut ensin sopia joukkueeseen, mutta pääsi kuin pääsikin mukaan. Tämä oli siemen alkavalle huippu-uralle. Ex-futaaja tekee paljon nuorisotyötä seuran kautta ja toivoo sytyttävänsä uutta futiskipinää nuoriin. Tulevaisuudessa mies haluaa pelata golfia yhdessä vaimonsa kanssa.

 Intohimo työssäsi: 
”Pelin sisään pääseminen. Tarkoitan sitä, kun kamerat käynnistyvät ja aloitamme keskustelun studiossa, niin fiilis on huikea, kun jokainen palanen loksahtaa lähetyksen aikana kohdalleen!”

Mikan lupaus Viasatin katsojille: 
”Lupaan katsoa yhden Bayer Munchenin matsin, vaikka se olisi kuinka tylsä tahansa.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Kun ehdin, niin katson lähinnä futista.”

Ville Kuusinen

Villen ura sai kipinän jo lapsuuden pihapeleissä, joita hän selosti salaa. Jalkapallo on ollut osa selostajaäänen elämää 7-vuotiaasta lähtien. Nykyään mies pelaa futista alasarjoissa, jos joku ei sattuisi tarjoamaan diiliä hitaalle hyökkääjälle. Paikallislehtien sivuilta Ville siirtyi opiskelemaan lisää alaa. Kirjoittaminen jäi, kun koulussa suositeltiin hakemaan työharjoittelua TV:n puolelta. ”Paljon liikuntaa, saa syödä enemmän”, toteaa liikuntaa monipuolisesti harrastava Kuusinen.

Intohimo työssäsi:
”Jokainen peli on erilainen kokonaisuus, valmistautuminen sekä itse selostus. Jalkapallo ei ole elämän ja kuoleman asia, se on paljon enemmän.”

Villen lupaus Viasatin katsojille:
”Teemme kaikkemme sen avuksi, että Huuhkajat menevät arvokisoihin kanavillamme!”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Seinfeld on hyvä. Kevyttä komiikkaa, ja jos elämässä on huonompi päivä, niin George Costanzaa katsoessa tulee pakosti hyvälle tuulelle.”

Panu Markkanen

Kokenut toimittaja on aina ollut kiinnostunut urheilusta. TV:n urheilutarjonta ei ollut Panun nuoruudessa kovin suurta, mutta hän katsoi lähes kaikki urheiluohjelmat. Esikuvina noilta ajoilta hän mainitsee YLE:n legendaariset selostajat, kuten Seppo Kankaan. Esikuvansa työstä innostuneena Panu selosti Pielavedellä oman kotipihansa pelejä. Lukiossa mies tajusi, ettei hän tule tekemään lentopalloilijan uraa, joten hän tähtäsi katseensa urheilutoimittajuuteen. Arkeen kuuluvat lasten kyyditseminen harrastuksiin, lukeminen ja musiikki. Bändikirjat kiinnostavat erityisesti, ja Panu on käynyt useana vuonna raskaanmusiikin festareilla.

Intohimo työssäsi:
”Olen sen verran perfektionisti, että aina kun duuniin tullaan, niin vain paras mahdollinen jälki kelpaa. Ja onhan tämä etuoikeutettu asema, kun saa tehdä töitä näin mieluisan asian parissa!”

Panun lupaus Viasatin katsojille:
”Teillä ei tule olemaan tylsää meidän kanssamme.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Suosikkini on The Blacklist. Se on kaikin puolin hyvin tehty ja kirjoitettu. Paljon juonenkäänteitä.”

Tuomas Meling

Toimittajan elämä urheilun parissa alkoi pelaamalla jääkiekkoa B-junioreihin saakka HJK:ssa. Kiinnostus NHL:ää kohtaan heräsi jo 5-vuotiaana, veljen innoittamana. Lapsuuden haaveena oli NHL-tähteys, ja Meling teki omia urheilulehtiä leikkelemällä kuvia Pro Hockey -julkaisuista. Tavoitteeksi tuli työ urheilun ja median parissa. Tuomaksen harrastuksiin kuuluu talvella ulkojäät ja koripallo kavereiden kanssa. Mies tunnustautuu myös leffa- ja sarjakuvafriikiksi.

Intohimo työssäsi:
”Jatkuva kehittyminen eli lähetysten kehittyminen, oma kehittyminen ja urheilutuotteen luominen. Näitä ruokkivat lisähaasteet.”

Tuomaksen lupaus Viasatin katsojille:
”Olemme jo nyt hyviä, mutta tulemme olemaan vielä parempia!”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Viaplayn Original-sarjat paranevat koko ajan. Leffoista herkkä suosikki on Manchester by the Sea.”

Antti Mäkinen

Kiekkoasiantuntija on kasvanut liikunnan täyttämässä kodissa. Isä pelasi jääkiekkoa ja voitti urallaan kaksi
SM-kultaa. Myös Antti pelasi lätkää ja pääsi juniori- maajoukkueen rinkiin. Jääkiekkoilijan ura katkesi 19-vuotiaana vammaan, joka johti selkäleikkaukseen. NHL ja KHL-äänenä tutuksi tulleen selostajan aktiiviseen arkeen kuuluvat erilaiset urheilulajit, musiikki ja lukeminen. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat maailmanpolitiikka ja historia. 

Intohimo työssäsi:
”Saan todella tehdä sitä, mitä rakastan. Olen kasvanut jääkiekkoon ja urheiluun.”

Antin lupaus Viasatin katsojille:
”Lupaan tehdä parhaani, että lähetyksemme palvelevat katsojia ja tuottavat heidän hetkiinsä lisäarvoa.”

Antti-Jussi Niemi

Jääkiekkoleijona #242 liukui kiekon perään parhaan ystävänsä mukana Etelä-Vantaan Urheilijoihin. Nuori AJ harrasti urheilua monipuolisesti kiekon vaihtuessa palloon, niin jalkapallon kuin pesäpallon muodossa. Muun muassa Torinossa olympiahopeaa voittaneen entisen Jokeri-pakin harrastuksiin kuuluvat nykyään jooga ja salibandy.

Intohimo työssäsi:
”Jääkiekko on intohimoni. Katson kiekkoa eri sarjatasoilla. Pidän myös lajin analysoimisesta.”

AJ:n lupaus Viasatin katsojille:
”Lupaan asiantuntemusta sopivasti huumorilla höystettynä.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Pidän Johan Falkista. Myös Harjulan suosittelema StartUp on hyvä!”

Pasi Rautiainen

Entisen futaajan rakkaus jalkapalloa kohtaan syttyi jo lapsena. Äiti oli jumppari ja sisko futaaja. Isä, joka oli entinen HPS-pelaaja, otti pienen Pasin mukaansa erotuomarireissuille ympäri Suomea. Pasi kiersi pukukoppeja keräten nimikirjoituksia, joista rakkain on Olympiastadionilta itse Johan Cruyffilta. Oma peliura alkoi Pihlajamäen PK-35 joukkueessa. Studioasiantuntija on intohimoinen lajittelija ja kierrättäjä. Myös koirat ovat lähellä sydäntä lapsien myötä. Vapaa-ajallaan Pasi harrastaa ”papparaliikuntaa”.

Intohimo työssäsi:
”Tiimi on elintärkeä. Kaikilla pitää olla omalla tavalla se fiilis futikseen, se liekki. Intohimoa luo työskentely erilaisten henkilöiden kanssa ja kemian toimiminen, kun kaikilla on sama tavoite!”

Pasin lupaus Viasatin katsojille:
”Kaikista puutteista ja virheistä huolimatta, meidän porukka diggaa futiksesta. Liiga kuin liiga.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Borg vs. McEnroe on hauska! Tuli ihan kyynel silmään.”

Ossi Väänänen

Luottopuolustaja innostui urheilusta velipoikien kanssa jalkapalloa pelanneen isän kannustamana. Lajiksi valikoitui jääkiekko. Uransa aikana ex-jääkiekkoilija pelasi usean kauden NHL:ssä. Leijonapakin meriittien joukossa on myös vuoden 2011 maailmanmestaruus. Omalla kropalla operointi erilaisten liikkumismuotojen parissa, on se sitten maalla, meressä tai taivaalla, on Ossin mieleen. Kiinnostuksen kohteena ovat myös luonto ja tiede.

Intohimo työssäsi:
”Jääkiekko on ollut aina intohimo ja työ. Erilaiset kasvutarinat yksilöistä joukkueeseen ovat ydintä – asioiden johtaminen seurauksiin. ”

Ossin lupaus Viasatin katsojille:
”Lupaan katsojille, että he pääsevät seuraamaan maailman parasta jääkiekkoa, studiosta puhumattakaan.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Pipsa Possu ja StartUp.”

Mika Laurila

Jefu-mies alkoi ymmärtää urheilua pienessä Porvoon kylässä, jossa oli vain yleisurheilu- ja jalkapalloseurat. Mika sai kokeilla nuorena laajalla skaalalla eri lajeja, mistä hän on kiitollinen vanhemmilleen. Elettiin vuotta 1992, kun 12-vuotias Mika innostui kokeilemaan lippupalloa. Tästä alkoi ura amerikkalaisen jalkapallon parissa. Mies kuvailee itseään ennen kaikkea urheilun kokijaksi. Selostajan harrastuksia ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tutkiminen, Sulkavan Soudut, punttisali ja jenkkifutis. Mika Waltari -seuran jäsentä kiinnostaa myös kirjallisuus ja täydellinen pizzakin on vielä tekemättä.

Intohimo työssäsi:
”Urheilun lopputuote valmistuu ja nautitaan samaan aikaan. Näen intohimon instrumenttina tämän tulkinnassa. Intohimo auttaa, kun ei tiedä lopputulosta.”

Mikan lupaus Viasatin katsojille:
”NFL:n runkosarjan aikaan viikon parhaat neljä tuntia ovat sen viikon viimeiset neljä tuntia!”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Lätkän ja futiksen lisäksi pidän Viaplayn kamppailulajivalikoimasta. Myös StartUp on hyvä sarjojen ja leffojen puolelta.”

Ville Nieminen

Tamperelaislegenda innostui urheilusta isänsä myötä. Isä Nieminen oli Tapparan ja legendaarisen Hilparan mestaruussarjapelaaja. Kun Ville oli 7-vuotias, hänelle aukenivat ensimmäistä kertaa Tapparan liigajoukkueen pukukopin ovet. ”Olin mennyttä”, muistelee Ville. Miehen harrastuksiin kuuluvat saunominen, kuntosali ja jääkiekon viihdekäyttö.

Intohimo työssäsi:
”Voiko kiekkotöitä tehdä ilman intohimoa?”

Villen lupaus Viasatin katsojille:
”Lupaan tuoda Ville Niemisen änäristudioon.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”NHL prime time-ottelut on minulle paikka heittäytyä ja nauttia mukanaolosta änäriviihteessä.”

Esa Pirnes

Pitkän uran tehnyt ex-ammattilaisjääkiekkoilija, jolla on runsaasti kokemusta kotimaisista ja kansainvälisistä kaukaloista (SM-liiga, SHL, NLA, KHL, NHL ja AHL). Esa on kolminkertainen suomenmestari, jonka arvokkaita meriittejä ovat myös yli sata A-maaottelua ja neljät MM-kisat. Vietti pelaamiseen on yhä olemassa ja Esa harrastaakin säännöllisesti pallopelejä.

Intohimo työssäsi:
”Oppia joka päivä uutta ja työskennellä motivoituneiden ihmisten kanssa.”

Esan lupaus Viasatin katsojille:
”Pyrin palvelemaan katsojia tuomalla jokaisessa lähetyksessä pelistä tai pelaajista uusia näkökulmia, sopivasti huumorilla höystettynä.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”NHL on the Fly on suosikkini.”

Juhavaltteri Salminen

Kaikki alkoi TPS-Ässät ottelusta kaudella 95-96. JV:n vanhemmat olivat ottaneet pojan mukaan lätkämatsiin, joka tuli muuttamaan kaiken. Tämän jälkeen pojan oli nähtävä joka ikinen peli. Urheiluinnon Salminen on perinyt isältä, joka pelasi aikoinaan jalkapalloa ykkösdivarissa. Toimittaja harrastaa yhä aktiivisesti jalkapalloa sekä jääkiekkoa. Myös rock-musiikki on lähellä sydäntä ja mies sanookin saavansa kitarasta muutaman soinnun irti, mutta lapsille sopivaa kuultavaa se ei ole…

Intohimo työssäsi:
”Pitää olla tyytyväinen, että saa ns. harrastaa työkseen, eli saa elantonsa siitä mitä oikeasti tykkää tehdä. Jos työnkuvana on seurata jalkapalloa, niin ei voi kauheasti valittaa!”

Juhavaltterin lupaus Viasatin katsojille:
”Joka matsiin lähdetään aidolla innolla, eikä mikään Ambomaa-Kirgisia ole niin vähäpätöinen matsi, etteikö siihen valmistuttaisi huolella ja tosimielellä.”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Tim Burtonin goottisävytteiset leffat vetoavat kovasti, esimerkkinä Sweeney Todd.”

Nuutti Vihtilä

Tiimin uusin tulokas on tuttu Mestis-ääni, jonka vahva side jääkiekkoon on syntynyt pelaamisen kautta. Pelaajakortit, jääkiekkolehdet ja -pelit sekä ylipäätään kaikki kiekkosisältö ovat olleet Nuutin kiinnostuksen kohteena jo kauan. Lätkäfriikin motto on kuvaava: ”Elämä on ollut vain pieni osa jääkiekkoa.” Selostajan omat lajit vaihtelevat jääkiekosta jalkapalloon. Kiinnostuksen kohteena on myös kirjallisuus.

Intohimo työssäsi:
”Tämä on nimenomaan intohimoammatti. Jos intohimoa ei löydy, niin tätä ei voi tehdä täysillä.”

Nuutin lupaus Viasatin katsojille:
”Jokaisessa lähetyksessä kotiläksyt on tehty kunnolla, ja annan itsestäni ihan kaiken!”

Suosikkisarja/-elokuva Viaplayssa:
”Ehdoton suosikki on How I Met Your Mother.”