Logout

Ajankohtaista

Patrik Laine ja Aleksander Barkov pääosissa Viaplayn uudessa dokumenttisarjassa INSIDE: NHL Global Series 2018

Uusin Viaplay Original -tuotanto INSIDE: NHL Global Series 2018 vie katsojat Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin matkassa kohti Helsingissä pelattavia NHL Global Series -otteluita. Kyseessä on Yellow Film & TV tuotantoyhtiön kanssa yhteistyössä tehtävä kaksiosainen dokumenttisarja kahdesta suomalaisesta kiekkotähdestä ja heidän valmistautumisestaan marraskuun otteluihin. Dokumenttisarja on katsottavissa Viaplay-palvelussa ja Viasatin urheilukanavilla.

Dokumentin aikana katsojilla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä näkemään suomalaistähtien arkea niin jäällä kun kotioloissakin. Ensimmäinen jakso lähtee liikkeelle kesästä ja lomakaudesta Suomessa, mistä siirrytään kausien alkaessa Laineen ja Barkovin mukana Floridaan ja Winnipegiin. Toisessa jaksossa pääosaan siirtyy marraskuun alussa Helsingissä pelattavat NHL Global Series -ottelut sekä niiden ympärille rakennettava valtaisa tapahtumakokonaisuus. 

Lue lisää

Urheilufanien syksyn kohokohta – Viasatin urheilukanavat katsottavissa ilmaiseksi koko viikonlopun

 • Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat avataan kaikille operaattoreiden kaapeli-tv ja laajakaista-tv asiakkaille pe 5.10. klo 16.00 – ma 8.10. klo 9.00.
 • Digitan antenniverkossa Viasat Urheilu -kanava on vapaasti katsottavissa koko viikonlopun ajan SD-kuvanlaadulla kanavapaikalla 26 ja HD-laadulla kanavapaikalla 29.
 • Luvassa huippu-urheilua suorina lähetyksinä sekä live-studiolähetyksiä – mm. kuusi Valioliiga-matsia, KHL:n kärkikamppailu Jokerit-SKA sekä NHL-kauden ensimmäinen prime time -ottelu. Lisäksi katsottavissa on Khabib vs. McGregor -punnitustilaisuus sekä illan esiottelut, itse pääottelu on nähtävissä ainoastaan Viaplayssa.

Urheilufaneille on luvassa makeaa mahan täydeltä ensi viikonloppuna. Viasatin kotimaiset urheilukanavat avataan avoimeen katseluun koko viikonlopun ajaksi perjantaina 5.10 klo 16.00 alkaen. Operaattoreiden verkossa auki ovat kaikki kolme urheilukanavaa Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko, ja Digitan antenniverkon alueella Viasat Urheilu.

Lue lisää

NHL-kausi alkaa 3.10. – ennätysmäärä otteluita parhaaseen katseluaikaan

Kauan odotettu NHL-kausi alkaa vajaan kahden viikon kuluttua 3.10. Tällä kaudella prime time -otteluita on ennätysmäiset yli 120 jo runkosarjan aikana. NHL:n uuden NHL European Game of the Week -konseptin ansiosta huippukiekkoa voi nyt seurata Viasatin urheilukanavilla ja Viaplayssa jokaisena viikonloppuna parhaaseen katseluaikaan. Suorien pelien lisäksi Viasatin ja Viaplayn NHL-studiot pureutuvat ilmiöihin, teemoihin ja varsinkin suomalaispelaajien otteisiin aiempaa tarkemmalla otteella.

Keskiviikkona 3.10. käynnistyy jälleen uusi NHL-kausi, joka avataan Viasatin Jääkiekko-kanavalla, Viaplay palvelussa ja Viafreessa perusteellisella kahden tunnin NHL-ennakkostudiolla. Studiossa puretaan lähtöasetelmat alkavaan kauteen rautaisella asiantuntemuksella. Kauden ensimmäisenä otteluna nähdään keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 02:00 Toronto Maple Leafs -Montreal Canadiens. 

Viasatin ja Viaplayn asiantuntijoina alkavan kauden studioissa nähdään mm. Ville Nieminen, Tuomo Ruutu, Esa Pirnes ja Ossi Väänänen. Lisäksi NHL-tiimissä tulee olemaan mukana myös Kimmo Timonen Philadelphiasta käsin. Suomenkielisistä selostuksista vastaavat Antti Mäkinen ja Tero Kainulainen.

Lue lisää

Kimmo Timonen ja Tuomo Ruutu Viasatin ja Viaplayn NHL-asiantuntijoiksi

Viasatin ja Viaplayn NHL-tiimi vahvistuu kahdella uudella asiantuntijalla tulevalle kaudelle kun Tuomo Ruutu ja Kimmo Timonen liittyvät tiimiin. NHL-kautta lämmitellään perusteellisesti jo 3.10. NHL-ennakkostudiolla, varsinaisten pelien käynnistyessä lauantaina 6.10.

Ruudun ja Timosen lisäksi Viasatin ja Viaplayn NHL-asiantuntijoina jatkavat tuttuun tapaan Ville Nieminenja Ossi Väänänen. Lisäksi kauden aikana lähetyksissä nähdään mielenkiintoisia vieraita sekä kotimaan kamaralta että ulkomailta. Studioisäntänä jatkaa Iiro Harjula. NHL-otteluiden selostuksista päävastuun kantaa Suomen virallinen NHL-ääni Antti Mäkinen. Toisena selostajana kanavilla kuullaan Tero Kainulaista.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä

Historiallinen Nations League alkaa tänään

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) päätti kuunnella kansallisia lajiliittoja ja muuttaa jalkapallon vuosikalenteria. Ns. ystävyysotteluiden tilalle haluttiin merkityksellisiä pelejä ja vuosien kehitystyön tuloksena syntyi uusi kilpailu UEFA Nations League. Tänään käynnistyvä Nations League näkyy Suomessa Viasatin urheilukanavilla sekä Viaplay-palvelussa. Kaikki Huuhkajien pelit ovat katsottavissa ilmaiseksi koko kansalle Viafree- netti-tv:ssä.

Kilpailussa kaikki UEFAn jäsenmaat on jaettu neljään liigaan (A-D) rankingin perusteella niin, että A-liigassa pelaavat parhaat ja D-liigassa heikoimmin rankatut maat. Kilpailussa pelataan kolmesta asiasta: 1) nousemisesta ja putoamisesta liigojen välillä, 2) uuden turnauksen voittamisesta ja 3) neljästä paikasta EM-kisoissa. 4) Lisäksi Nations Leaguen tulokset vaikuttavat seuraavan EM-karsinnan arvontakoreihin. 

Jokaisen neljän liigan voittaja pääsee vuoden 2020 EM-kisoihin. Suomi pelaa turnauksen C-liigassa. Sen lohkossa ovat Unkari, Viro ja Kreikka.

Lue lisää

KHL -kausi käynnistyy lauantaina – leijonavalmentaja Jukka Jalonen palaa Viasatin asiantuntijaksi

 • Järjestyksessään 11. KHL kausi käynnistyy lauantaina 1.9.
 • Jokereille tämä on jo 5. kausi liigassa
 • Leijonavalmentaja Jukka Jalonen tekee toivotun paluun Viasatin studioasiantuntijaksi alkavalle kaudelle 

Jokerit avaavat kautensa maanantaina Helsingissä kohtaamalla Kunlun Red Starin. Joukkueita KHL:ssä tullaan näkemään kaksi vähemmän kuin viimekaudella, Jugra Hanty-Mansijsk ja Lada Toljatin jäädessä pois liigasta. Tästä huolimatta runkosarjan pelimäärä kasvaa 62 otteluun viime kauden 56 ottelusta.

Viasat ja Viaplay näyttävät tälläkin kaudella kaikki Jokereiden pelit suorana ja  suomeksi selostettuna sekä runsaasti muita KHL:n parhaita pelejä. Lisäksi luvassa on tuttuun tapaan KHL- studio jokaisen Hartwall Arenassa pelattavan Jokerit kotiottelun yhteydessä sekä lokakuun lopulla Tallinnassa pelattavien kahden Jokerien kotiottelun yhteydessä. Yhteensä suoria studiolähetyksiä on luvassa 31 kpl runkosarjan aikana.

Leijonavalmentaja Jukka Jalonen palaa Viasatin studioon

Viasat ja Viaplay lähtevät 6. KHL-tuotantokauteensa uudistetulla tiimillä. Viasatin ennestään vahvaa KHL-tiimiä värittää Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja, Jokereita vielä viime kaudella valmentanut Jukka Jalonen. Jalonen nähtiin Viasatin KHL-studiossa edellisen kerran kaudella 2015-2016.

Lue lisää

Huuhkajien ottelut seuraavat neljä vuotta ilmaiseksi Viafreellä – ”Saimme asiantuntevan kotipesän”

Kaikki Huuhkajien ottelut Nations Leaguessa, EM-karsinnoissa 2020 ja MM-karsinnoissa 2022 nähdään suorana ja ilmaiseksi Viafree-netti-tv:ssä. Samat lähetykset näytetään Viasat-maksukanavalla ja Viaplay-verkkopalvelussa. Huuhkajien ottelut tuotetaan tutulla laadulla ja asiantuntemuksella: studiotiiminä on Ville Klinga, Pasi Rautiainen, Mika Kottila ja Keith Armstrong.

Huuhkajien mediaoikeudet ovat vuoteen 2022 asti Viafreen, Viasatin ja Viaplayn emoyhtiöllä Nordic Entertainment Groupilla (NENT Group). UEFA piti oikeuden myöntämisessä tärkeänä, että Suomessa on koko maan kattava laajakaistapeitto. Näin varmistetaan, että Huuhkajien ottelut voidaan katsoa laajakaistan avulla tv:stä, tietokoneella, tabletilla ja puhelimella.

Viasat ja Suomen Palloliitto ovat tehneet oikeuksien siirtymisen varmistuttua tiivistä yhteistyötä. Palloliitossa on oltu tyytyväisiä avoimeen ja ammattimaiseen keskusteluyhteyteen.

– Saimme asiantuntevan kotipesän. Meillä on odotukset korkealla siitä, että Viasat pystyy tuomaan Huuhkajiin saman kiinnostavan ja viihdyttävän otteen kuin sen muihin jalkapallotuotantoihin, Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo.

Lue lisää

50 viikkoa huippujalkapalloa suorana Viasatilla ja Viaplayssa

 • Viasatin ja Viaplayn jalkapallo-oikeudet alkavalle kaudelle ovat: Englannin Valioliiga, Saksan Bundesliiga, Ranskan Ligue 1, Englannin Championship, Belgian liiga, Skotlannin Valioliiga, FA Cup, Englannin liigacup, UEFA Nations League (ml. UNL Finals) ja EM-karsinnat.
 • Valioliigakausi alkaa perjantaina 10.8. ja Saksan Bundesliiga tekee paluun tv-kanaville 24.8.
 • Uusi UEFA Nations League alkaa 6.9. Saksa – Ranska ottelulla. Jatkossa kaikki Huuhkajien ottelut ovat katsottavissa Viasatilla, Viaplayssa ja ilmaisessa Viafree suoratoistopalvelussa

Viasatin ja Viaplayn jalkapallokausi alkaa todenteolla tällä viikolla kun Valioliiga käynnistyy tulevana viikonloppuna.   Suomeksi selostettuja otteluita kanavilla tullaan Valioliigasta näkemään kauden aikana n. 200, joka tarkoittaa normaalilla viikonloppukierroksella 4-6 ottelua viikossa. Uudistuksena viime kauteen Viasatin studiomiehitys saa vahvistukseksi Keith Armstrongin, joka tekee paluun Pasi Rautiaisenasiantuntijapariksi Valioliigastudioihin.

Valioliigan lisäksi Viasat ja Viaplay esittävät alkavalla kaudella otteluita seuraavista liigoista: Saksan Bundesliiga, Ranskan Ligue 1, Englannin Championship, Belgian liiga, Skotlannin Valioliiga, FA Cup, Englannin liigacup, UEFA Nations League (ml. UNL Finals) ja EM-karsinnat sekä heinäkuun taitteessa Copa America.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä

Keith ”Keke” Armstrong palaa Pasi Rautiaisen aisapariksi Valioliigalähetyksiin

Valioliigakausi starttaa jälleen ensi viikolla Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Suomeksi selostettuja otteluita kanavilla tullaan näkemään kauden aikana n. 200. Samalla kauan odotetun paluun televisioruutuihin tekee Keith Armstrong, joka tulee Pasi Rautiaisen asiantuntijapariksi Valioliigastudioihin.

Suomeksi selostettuja suoria otteluita nähdään tulevan Valioliigakauden aikana n. 200, joka on normaalilla viikonloppukierroksella 4-6 ottelua viikossa.

Viasatin studiotiimi uusiutuu tulevalle kaudelle kun Valioliigan pääasiantuntija Pasi Rautiainen saa rinnalleen vanhan tutkaparinsa Keith ”Keke” Armstrongin. Lisäksi aiemmilta kausilta tuttu Mika Kottilajatkaa asiantuntijatiimissä.

Lue lisää

Nordic Entertainment Group on hankkinut oikeudet Yhdysvaltain baseballin pääsarjaan

Nordic Entertainment Group laajentaa amerikkalaisen urheilun tarjontaansa hankkimalla oikeudet Yhdysvaltain Major League Baseball -ammattilaissarjaan. NHL:n, NFL:n ja Nascar-sarjan lisäksi NENT Groupin televisiokanavilla ja Viaplayssa on katsottavissa myös MLB:n huippuotteluita.

Major League Baseball (MLB) on Yhdysvaltain johtava baseball-sarja, jolla on pitkät perinteet amerikkalaisessa urheilussa.

“Yhdysvaltain kansallispeli baseball on nykyisin suositumpi maailmalla kuin koskaan aikaisemmin, ja etenkin lajin suosio Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa on kasvussa. On hienoa, että voimme välittää suomalaisille katsojillemme tunnelmia suoraan Yankee Stadiumilta New Yorkin Bronxista tai Bostonin Fenway Park -kentältä”, toteaa Suomen Nordic Entertainment Groupin urheilusta vastaava tuottaja Ville Klinga.  

Lue lisää

Nordic Entertainment Groupille Bundesliiga-oikeudet, neljä muuta kansainvälistä pääsarjaa sekä vuoden 2019 Copa América

 • NENT Group on hankkinut mediaoikeudet yksinoikeudella kaikkiin Pohjoismaihin seuraaviin jalkapallosarjoihin: Bundesliiga, Ligue 1, Eredivisie, Belgian 1. divisioona A ja Skotlannin Valioliiga. Oikeudet ovat voimassa vuoteen 2021 asti. 
 • Liigoissa pelaavat monet Euroopan suurseuroista ja kentillä nähdään yli 30 pohjoismaista pelaajaa. 
 • Samalla NENT Group hankkii myös yksinoikeudella 2019

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on hankkinut mediaoikeudet sekä Saksan Bundesliigaan, Ranskan Ligue 1:een, Hollannin Eredivisieen, Belgian liigaan (First division A) sekä Skotlannin Valioliigaan vuoteen 2021 asti. Lisäksi NENT Group vahvistaa hankkineensa 2019 Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa Américan. Sarjat tullaan näkemään kaikissa Pohjoismaissa yksinoikeudella NENT Groupin tv-kanavilla sekä suoratoistopalveluissa. Suoria otteluita edellä mainituissa sarjoissa on yhteensä yli 1500 kaudessa.  

Jalkapallofanit Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa pääsevät viikoittain seuraamaan huippuseurojen kuten Bayern Münchenin, Borussia Dortmundin, Bayer Leverkusenin, Paris Saint-Germainin, Olympique de Marseillen, Ajaxin ja Celticin otteluita NENT Groupin tv-kanavilla sekä suoratoistopalveluissa. Eurokentillä nähdään myös kotimaisia huippupelaajia. Suomalaispelaajia on Bundesliigassa tällä hetkellä peräti kolme kappaletta: Niklas Moisander (Werder Bremen), Joel Pohjanpalo ja Lukas Hradecky (Bayer 04 Leverkusen). Suomalaisia löytyy myös Belgian pääsarjasta, Ranskan Ligue 1:stä sekä Skotlannin Valioliigasta.

Lue lisää

Englannin Valioliigaoikeudet yksinoikeudella NENT Groupille kauden 2021/22 loppuun asti

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on hankkinut yksinoikeuden Englannin Valioliigan televisiointiin ja digitaalisiin lähetyksiin kauden 2021/22 loppuun asti Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Suorien selostettujen otteluiden lisäksi NENT Groupin palveluissa tullaan näkemään studiolähetyksiä, highlights-ohjelmia, haastatteluja, makasiiniohjelmia ja paljon muuta aiheeseen liittyvää sisältöä.

Kaudesta 2019/20 alkaen näytettävien otteluiden määrä tulee jälleen lisääntymään. 13% enemmän suoria otteluita eli yhteensä 232 live-ottelua tullaan näkemään pääosin perjantaisin, lauantaisin, sunnuntaisin ja maanantaisin.

Lue lisää

Nordic Entertainment Group on hankkinut oikeudet käsipallon MM- ja Euroopan-mestaruuskilpailuihin

 • NENT Group on hankkinut pohjoismaiset televisiointioikeudet IHF:n käsipallon maailmanmestaruuskilpailuihin vuoteen 2025 asti sekä EHF:n käsipallon Euroopan-mestaruuskilpailuihin vuoteen 2026 asti.
 • Samalla NENT Group jatkaa EHF Champions League, European Handball League ja EHF Cup -oikeuksiaan vuoteen 2023 asti.
 • Suomessa NENT Groupin live-urheilun jakelukanavia ovat Viasat, Viaplay ja Viafree.

Kansainvälisen käsipalloliiton (IHF) järjestämä käsipallon maailmanmestaruusturnaus järjestetään joka toinen vuosi. Kisassa kohtaavat 24 maailman kärkimaata. Sekä naisten että miesten MM-kilpailut kuuluvat osana NENT Groupin uusia oikeuksia vuoteen 2025 asti, alkaen vuoden 2019 naisten MM-kilpailusta Japanissa sekä miesten MM-kilpailusta, joka pidetään Tanskassa ja Saksassa.

Myös EHF:n käsipallon Euroopan-mestaruuskilpailut tullaan näkemään jatkossa NENT Groupin palveluissa. Uusiin oikeuksiin kuuluvat sekä miesten että naisten Euroopan-mestaruuskilpailut vuodesta 2022 vuoteen 2026.

Suomessa NENT Groupin live-urheilun jakelukanavia ovat Viasat, Viaplay ja Viafree. Tarkemmat tiedot kisojen televisioinnista tullaan julkaisemaan lähempänä kisojen alkamista.

Lue tiedote täältä

Telia ja Viasat tuovat yhdessä markkinoille jääkiekon superpaketin

Telia ja MTG -konserniin kuuluva Viasat Finland Oy ovat solmineet historiallisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Telian jääkiekkotuoteperhe kasvaa ainutlaatuisella All Stars -passilla. All Stars -passin tilaaja saa Liigan lisäksi käyttöönsä myös Viasat Jääkiekko HD -kanavan, joka sisältää maailman merkittävimpien jääkiekkosarjojen NHL:n ja KHL:n tärkeimmät ottelut.

Kyseessä on täysin uudenlainen jääkiekon supertuote, jollaista ei ole ollut markkinoilla koskaan aiemmin.

”Suomalaiset ovat intohimoista jääkiekkokansaa, jolle kaikkien tärkeimpien liigojen tuominen yhteen pakettiin mahdollistaa aivan uudenlaisen asiakaskokemuksen. Meitä Telian kanssa yhdistää vahvasti tahtotila kuunnella ja palvella kiekkofaneja mahdollisimman hyvin, ja molemmat talot tekevät tätä todellisella tunteen palolla sekä rautaisella ammattitaidolla”, sanoo MTG Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrback.

”Teemme Liigaa asiakkaiden ehdoilla ja haluamme tarjota tällä yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua kaikille suomalaisille jääkiekon ystäville”, sanoo Telian jääkiekkotoimintojen johtaja, Head of Hockey Olli-Pekka Takanen. ”Kiekkofanillehan tämä on unelmien täyttymys, kun pystymme tarjoamaan kaikki kiinnostavimmat liigat yhden luukun kautta erittäin houkuttelevalla hinnalla.”

All Stars -passien myynti alkaa kesällä selvästi ennen syksyn kausien alkua. Passin hinta tulee olemaan 34,90 euroa kuukaudessa toistaiseksi voimassa olevana tilauksena tai 29,90 euroa kuukaudessa määräaikaisella 12 kuukauden sopimuksella.

Telian Liiga-passien ja Joukkuepassien myynti alkoi 4.4. Ennakkotilaajan etuna Viasat Jääkiekko HD -kanava on avattu molempien passien tilaajille jo nyt ja kanava on ilmaiseksi käytössä 28.6. saakka.

Kaikki paketit ovat saatavilla kaikkialla Suomessa ja pelejä voi seurata eri laitteilla. Ottelut näkyvät Telia TV -digiboksilla ja Telian kaapeli-TV:n sekä Telia TV -sovelluksen kautta, kaikkien operaattoreiden liittymillä.

”Me Telia TV:llä haluamme ilahduttaa suomalaisia yhdistämällä huippulaadukkaan TV-sisällön asiakkaan ehdoilla tapahtuvaan, parhaaseen katselukokemukseen. Olemme erittäin iloisia voidessamme yhdessä strategisina kumppaneina Viasatin kanssa palvella huippu-urheilun faneja nyt vielä paremmin tuomalla valikoimaamme jääkiekon todellisen superpaketin”, sanoo Telian tv-sisältökumppanuuksien päällikkö Lumi Vesala.

Lue lisää

Huuhkajien keväänkin ottelut Viasatille ja Viaplaylle – luvassa runsaasti muutakin maajoukkuefutista

Viasat ja Viaplay esittävät keväällä kolme Suomen jalkapallon A-maajoukkueen ottelua: 23.3. Suomi – Makedonia, 26.3. Suomi – Malta ja 9.6. Suomi – Valko-Venäjä. Viasatin emoyhtiö MTG on jo aiemmin hankkinut maajoukkueoikeudet ensi syksystä eteenpäin. 

Viasat ja Viaplay ovat hankkineet mediaoikeudet kolmeen Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluun. Kevään aikana Viasatilla ja Viaplayssa nähdään Suomen pelit Makedoniaa, Maltaa ja Valko-Venäjää vastaan. Makedonia- ja Malta-ottelut pelataan jo maaliskuussa. Otteluiden lähetysajat ovat seuraavat:

Pe 23.3. Suomi – Makedonia 18.00 (lähetys 17.50, selostaja: Ville Kuusinen)
Ma 26.3. Suomi – Malta 19.00 (lähetys 18.50, selostaja: Mikko Innanen)
La 9.6. Suomi – Valko-Venäjä, Ratina, Tampere

Maaliskuun maaottelut pelataan Turkin Belekissä. Kyseessä on virallinen maaottelujakso, eli Suomella on mukana käytännössä ykkösmiehistönsä, mm. Frankfurtin maalivahti Lukas Hradecky, Bröndbyn Teemu Pukki ja Leverkusenin Joel Pohjanpalo.

Kesäkuun ottelu Valko-Venäjää vastaan pelataan Tampereen Ratinassa ja se on Suomen viimeinen ottelu ennen syksyllä alkavaa UEFA Nations Leaguea.

Saksa – Espanja, Englanti – Italia, Saksa – Brasilia…

Suomen otteluiden lisäksi Viasat ja Viaplay vyöryttävät maaliskuun maaottelutauolle tukun muitakin huippuotteluita. 

Lue lisää

NHL Global Series tuo NHL-seurat Suomeen – Florida Panthers ja Winnipeg Jets kohtaavat marraskuussa Helsingissä

The National Hockey League (NHL®) ja National Hockey League Player’s Association (NHLPA) ovat julkistaneet tänään päivämäärät ja paikat 2018 NHL Global Series™ osalta. Suomalaisia kiekkofaneja hemmotellaan marraskuussa kahdella ottelulla, joissa kohtaavat Florida Panthers ja Winnipeg Jets. Panthers ja Jets kohtaavat kahdessa runkosarjaottelussa Hartwall Arenalla, Helsingissä, torstaina 1. päivä ja perjantaina 2. päivä marraskuuta. Ottelut ovat katsottavissa Viasatin Urheilu-kanavilla sekä Viaplayssa.

Tuleva 2018 NHL Global Series™ tulee olemaan jo seitsemäs kausi, kun NHL saapuu Eurooppaan pelaamaan runkosarjaotteluita. Virallisia NHL-runkosarjapelejä on pelattu Suomessa aiemminkin, mutta kyse on ollut kauden avausotteluista. Tämä on ensimmäinen kerta, kun molemmilla joukkueilla on takana jo useampia runkosarjaotteluita Pohjois-Amerikassa.

Sen lisäksi että luvassa on takuuvarmasti laadukasta kiekkoviihdettä, tullaan peleissä näkemään myös suomalaisväriä, kun Panthersin hyökkääjä Aleksander Barkov ja Jetsin hyökkääjät Joel Armia ja Patrik Laine pelaavat ensimmäiset Suomen ottelunsa NHL-pelaajina.

Lue lisää

Viafree-palveluun uutta eSports-sisältöä yhteistyössä Havu Gamingin kanssa

Viafree ja Suomen johtaviin elektronisen urheilun joukkueisiin kuuluva Havu Gaming aloittavat mediayhteistyön.

Osana yhteistyötä Viafree-palveluun tuotetaan katsottavaksi sisältöä Havun CS:GO-joukkueen matkasta Kiinan Shanghaissa pelattuun Starladder-turnaukseen. Lisäksi seurataan joukkueen pelejä Helsingissä pelattavassa Assembly Winter -tapahtumassa sekä tutustutaan pelaajien elämään turnausten ulkopuolella.
 
Jo nyt Viafreessa on eSports-faneille mielenkiintoista sisältöä ESL:n tuottaman, viikoittain ilmestyvän World of Esports -makasiiniohjelman muodossa. Ohjelmassa seurataan elektronisen urheilun kansainvälisiä turnauksia ja suurimpia supertähtiä.

Lue lisää

Viasat ja Viaplay uusivat golfoikeuksiaan kaikissa Pohjoismaissa

MTG (Modern Times Group) on jatkanut golfin pohjoismaisia mediaoikeuksia seuraavalla kuudella vuodella. Sopimukseen kuuluu European Tour-paketti, joka sisältää kahdeksan Rolex Series -kisaa, World Golf Championshipin kilpailut sekä kruunun jalokivenä Ryder Cupin. Uusi sopimus takaa suomalaisille, ruotsalaisille, tanskalaisille ja norjalaisille golfin ystäville jatkossakin vahvat kanavat lempilajinsa seuraamiselle niin Viasatin urheilukanavien kuin Viaplay-suoratoistopalvelun puolella vuoden 2024 loppuun asti.

Lue lisää

KHL ja Jokerit jatkavat Viasatilla ja Viaplayssa

MTG vahvistaa solmineensa uuden yhteistyösopimuksen KHL:n kanssa. Uuden 4-vuotisen sopimuksen myötä KHL jatkaa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa yksinoikeudella Viasatin urheilukanavilla ja Viaplayssa kauden 2020-2021 loppuun asti.  

Viasatin urheilukanavat ja Viaplay esittävät tulevankin kauden aikana kaikki Helsingin Jokereiden ottelut. Lisäksi nähdään runsaasti muita KHL:n huippuotteluita suorina lähetyksinä. Yhteensä otteluita nähdään keskimäärin 4-6 viikossa. Kaikki näytettävät ottelut selostetaan suomeksi ja selostajina kuullaan tuttuun tapaan Antti Mäkistä sekä Tero Kainulaista.

”On fantastista seurata aitiopaikalta suomalaisen joukkueurheilun lippulaivaa KHL-kaukaloissa. KHL:n kansainvälinen jääkiekko on juurtunut näiden kolmen kauden aikana Helsinkiin ja uskon KHL:n kiinnostavuuden jatkavan huikeaa kasvuaan myös tulevina kausina. Jokerit-pelien seuraaminen on mahdollista Hangosta Utsjoelle ja toivon että koko maa lähtee Jokerit-matkallemme”, sanoo Viasat Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrback.

Lue lisää...

Huuhkajille uusi koti - jalkapallon EM- ja MM-karsinnat sekä uusi UEFA Nations League Viasatille, Viaplayhin ja Viafreehin

Viasatin, Viaplayn ja Viafreen emoyhtiö MTG on hankkinut Suomeen mediaoikeudet jalkapallon seuraaviin EM-karsintoihin, MM-karsintoihin sekä UEFA:n uusiin UEFA Nations League -otteluihin. Ottelut tulevat olemaan katsottavissa Viasatin maksu-tv-kanavilla sekä kuukausimaksullisessa Viaplay-palvelussa. Lisäksi ensimmäistä kertaa premium urheilusisältöä tuodaan myös kaikkien vapaasti katsottavaksi ilmaiseen, mainosrahoitteeseen Viafree-nettipalveluun.

Viasatin tv-kanavat ja Viaplay-palvelu tuovat peräti 250 maajoukkuepeliä katsottavaksi per kausi. Mukana myös kaikki Suomen jalkapallon A-maajoukkueen “Huuhkajien” pelit. Useita korkean tason pelejä tullaan ensi kertaa näkemään myös Suomessa vastalanseeratussa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viafreessa nähdään mm. Huuhkajien EM-karsintapelit.  

Uudet oikeudet vahvistavat MTG:n entuudestaan massiivista jalkapallotarjontaa Suomessa. Viasatin ja Viaplayn mediaoikeuksiin kuuluvat uusien oikeuksien lisäksi mm. UEFA Champions League, Englannin Valioliiga, La Liga, Serie A, FA Cup, Ligue 1 sekä Englannin liigacup (EFL Cup) ja Championship.  

Lue lisää

Brittifutiksen helmet jatkavat Viasatilla ja Viaplayssa – MTG:lle Englannin FA Cup, EFL Cup ja EFL Championship -oikeudet

Viasat ja Viaplay jatkavat Suomessa huippujalkapalloilun kotina myös tulevina vuosina. Uusien sopimusten myötä FA Cup näkyy yksinoikeudella Viasatilla ja Viaplayssa vuoteen 2024 asti. Englannin Liigacupin ja Championshipin oikeudet varmistuivat samalla vuoteen 2022 asti. 

Viasatin ja Viaplayn emoyhtiö MTG on hankkinut yksinoikeudella Pohjoismaiset mediaoikeudet Englannin FA Cupiin sekä Community Shieldiin (Valioliigan voittaja vs. FA Cup voittaja) vuodesta 2018 vuoteen 2024 asti. Uudet, vuodesta 2018 voimaan tulevat televisiointioikeudet sisältävät tuplamäärän otteluita entiseen sopimukseen verrattuna. Tämän lisäksi MTG on hankkinut yksinoikeudella Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kattavat oikeudet Englannin Liigacupiin sekä Championshipiin vuoteen 2022 asti.

Lue lisää