Logout

Ajankohtaista

UEFA:n Eurooppa-liigan ja Europa Conference Leaguen mediaoikeudet NENT Groupille

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, on hankkinut mediaoikeudet UEFA Eurooppa liigan sekä uuden UEFA Europa Conference League-otteluihin. Mediaoikeudet on hankittu yksinoikeudella Suomeen, Ruotsiin sekä Norjaan. Mediaoikeudet alkavat kaudesta 2021/2022 ja ovat voimassa kauden 2023/2024 loppuun.

Jatkossa Viasatin urheilukanavilla ja Viaplayssa tullaan näkemään entistäkin enemmän huippujalkapalloilua NENT Groupin hankittua mediaoikeudet UEFA Eurooppa-liigan sekä uuden UEFA Europa Conference Leaguen otteluihin.

Lue lisää

NENT Groupin tv-kanavat saavat uuden ilmeen

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu uudistaa maksu-tv-kanavansa kaikissa Pohjoismaissa. Kesäkuusta lähtien Viasatin korvaa uusi brändi-ilme, jonka yhteydessä kanavien ja pakettien nimet, logot sekä visuaalinen ilme muuttuvat.  

NENT Group yhdenmukaistaa ja uusii maksu-tv-kanavabrändinsä alkukesästä kaikissa Pohjoismaissa. Uudelleenbrändäys koskee kaikkia Viasatin kanavia ja kanavapaketteja. Kanavat tulevat jatkossa olemaan:

 • Kotimaiset urheilukanavat: V Sport Urheilu, V Sport Jääkiekko, V Sport Jalkapallo
 • Yhteispohjoismaiset urheilukanavat: V Sport 1, V Sport Premium, V Sport Ultra HD, V Sport Golf, V Sport Football, V Sport Hockey
 • Elokuvakanavat: V Film Premiere, V Film Action, V Film Family, V Film Hits

Lue lisää

Valioliigan retroviikonloppu on täällä – parhaat palat Valioliigasta uudelleen selostettuna

Vaikka Valioliiga on tauolla, ei jalkapallofanien tarvitse pyöritellä peukaloitaan. Luvassa on koko viikonlopun ajan Valioliigan klassikko-otteluita uudelleen selostettuna. Selostuksista vastaavat Viasatin ja Viaplayn jalkapalloäänet Ville Kuusinen sekä Mikko Innanen. Ottelut ovat katsottavissa Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa tuttuun Valioliiga-aikaan lauantaina ja sunnuntaina.

”On mielenkiintoista nähdä kuinka nykypäivän selostajat selostavat vanhat ottelut "livenä" uudestaan aivan kuin ne pelattaisiin tänään. Vaikka lopputulos on tiedossa, ei näistä otteluista tule puuttumaan jännitystä eikä tunnetta”, lupaa NENT Group Finlandin jalkapallotuottaja Antti Salo.

Lue tiedote täältä

Nyt herkutellaan NHL-finaaleilla – Viasat ja Viaplay keräsivät mieleenpainuvimmat finaalisarjat kanavilleen

Ensi viikolla Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa nähdään jokaisena päivänä kokonaisia NHL-finaalisarjoja. Viasat ja Viaplay keräsivät kanavilleen katsojien toiveesta sarjan ikimuistoisempia NHL-finaalisarjoja vuosien varrelta. Vallitsevan tilanteen takia live-urheilun nälkää sammuttamaan on arkistoista etsitty varsinaista herkkua jääkiekon ystäville.

Lue tiedote ja katso ohjelmisto täältä

Viaplay Sport LIVE – uusi urheilun keskusteluohjelma käynnistyy tänään!

Uusi urheilun keskusteluohjelma Viaplay Sport LIVE starttaa maanantaina 16.3. Tiedossa on puhetta urheilusta, ajankohtaisista keskustelunaiheista, ilmiöistä ja tietysti myös siitä, miten poikkeuksellinen tilanne maailman urheilukartassa vaikuttaa niin urheilijoihin, valmentajiin kuin faneihin. Puolen tunnin ohjelmia on luvassa kaksi jokaisena arkipäivänä. Ensimmäinen osa on katsottavissa Viaplayssa ja Viasat Urheilu -kanavalla klo 19:00 – 19:30 ja toinen klo 20:00 – 20:30.

Viaplay Sport LIVE -ohjelmassa seurataan tulevien viikkojen ajan miten urheilijat, seurat, valmentajat ja fanit reagoivat poikkeukselliseen tilanteeseen, joka on tyhjentänyt urheilukalenterit lähes kokonaan. Kauanko tilanne kestää, jatkuvatko kaudet vielä ennen kesää, miten urheilijoiden arki jatkuu nyt kun sarjat ovat tauolla? Siinä muutamia kysymyksiä, joihin pureudutaan maanantaina alkavassa keskusteluohjelmassa. Ajankohtaisten uutisten lisäksi tilaa on myös laajemmalle keskustelulle urheilun eri ilmiöistä.

Lue lisää

Bundesliiga jatkaa NENT Groupilla vuoteen 2025 asti

 • NENT Group näyttää yli 300 suoraa Bundesliiga-ottelua vuosittain Viaplay-palvelussa
 • Saksan Bundesliigassa pelaa maailmanluokan joukkueita kuten FC Bayern München ja Borussia Dortmund
 • Bundesliigassa pelaa myös useita pohjoismaisia huippupelaajia kuten Huuhkajien maalivahti Lukáš Hrádecký, Erling Braut Håland jaThomas Delaney

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, on varmistanut Bundesliigan mediaoikeudet yksinoikeudella Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vuoteen 2025 asti. NENT Group tulee näyttämään yli 300 suoraa Bundesliiga-ottelua jokaiselta kaudelta Viaplay-palvelussa. Otteluita tullaan näyttämään myös Viasatin urheilukanavilla. Sopimus sisältää myös yksinoikeuden Saksan Super Cupiin, 2. Bundesliigaan sekä Bundesliigan putoamiskarsinnat.

Bundesliiga arvostetaan UEFA:n top 4 -liigojen joukkoon. Mukana on eurooppalaisia jättiseuroja kuten FC Bayern München ja Borussia Dortmund sekä muita yleisön suosikkeja kuten Borussia Mönchengladbach, FC Schalke 04, RB Leipzig, Bayer 04 Leverkusen, 1. FC Köln ja SV Werder Bremen. 

Lue lisää

Lisää Valioliigaa suomalaisille jalkapallon ystäville - Valioliigan televisiointi varmistunut Viaplaylle vuoteen 2028 saakka

 • NENT Group varmistaa yhteispohjoismaiset Valioliigaoikeudet järisyttävällä kuuden vuoden sopimuksella.
 • Viaplay tulee olemaan Valioliigan koti Suomessa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa vuoteen 2028.
 • NENT Group näyttää vuosittain yli 50 000 tuntia maailman parasta urheilua suorina lähetyksinä.

Nordic Entertainment Group (NENT Group), pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, on varmistanut maailman johtavan jalkapallosarjan Valioliigan mediaoikeudet  yksinoikeudella Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan. Kuusivuotinen sopimus kestää vuodesta 2022 vuoteen 2028. NENT Groupilla on Valioliigan oikeudet myös tällä hetkellä, joten sopimus jatkuu katkeamattomana.

NENT Groupin Viaplay-suoratoistopalvelu on johtava suoratoistopalvelu Pohjoismaiden alueella. NENT Groupiin kuuluu myös Viasatin maksu-tv kanavat sekä muissa Pohjoismaissa lukuisia vapaita tv-kanavia. NENT Group tarjoaa ennennäkemättömällä tavalla tämän yhden maailman seuratuimman urheilutapahtuman ensimmäistä kertaa kaikissa Pohjoismaissa.

Lue lisää

NFL Super Bowl LIV sunnuntaina Viaplayssa ja Viasat Urheilu -kanavalla

NFL-kausi huipentuu Super Bowliin, jossa tänä vuonna kohtaavat Kansas City Chiefs ja San Francisco 49ers. Megatapahtumaksi kasvanut Super Bowl on ollut useampana vuotena maailman katsotuin urheilutapahtuma huippuartisteineen ja oheistapahtumineen. Super Bowl lähetyksen studioineen näkee tänä viikonloppuna ilmaiseksi kun Viasat Urheilu -kanava avataan ilmaiskatseluun koko viikonlopun ajaksi.

”Super Bowl, Miami, Jennifer Lopez, Shakira ja tietysti kaksi innovatiivisen päävalmentajan ohjaamaa huippujoukkuetta. Yhdistelmä on täynnä hyvää vimmaa, tyyliä ja energiaa!” lupailee Viaplayn NFL-asiantuntija Mika Laurila.

Lue lisää

Oskar Osala liittyy Viasatin ja Viaplayn asiantuntijatiimiin

Viasatin ja Viaplayn KHL-studiot saavat uuden vahvistuksen asiantuntijatiimiinsä kun Oskar Osala liittyy joukkoon joulunalusviikolla. Osala tullaan näkemään studiossa ainakin 19.12. sekä 21.12. pelien yhteydessä.

Oskar Osalalla on usean vuoden kokemus KHL-jäiltä, missä hän pelasi sekä Neftehimik Nizhnekamskin ja Metallurg Magnitogorskin riveissä. Kaksinkertainen Gagarin cup -voittaja siirtyi kauden 2017-2018 jälkeen Oulun Kärppiin, jossa hän pelasi kauden ajan. Tällä hetkellä Osalalla ei ole sopimusta mutta uran jatko on edelleen pohdinnassa.

Lue lisää

Huuhkajat huumaa koko päivän Viasatin ja Viaplayn kisakatsomossa

Suomen jalkapallohistorian toistaiseksi tärkein päivä koittaa huomenna, kun Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin EM-karsintojen ratkaisupelissä. Viasat ja Viaplay lämmittelevät fanit iltaa varten jo heti aamuvarhaisesta lähtien. EM-etkot aloitetaan jo 7:15 käymällä läpi edellisen päivän huippuhetket. Aamupäivän aikana matkataan Huuhkajien mukana kesän karsintapeleistä lähtien kohti tulevaa iltaa. Päivän aikana nähdään myös lähetys Huuhkajien 14.11. pidetystä lehdistötilaisuudesta, missä kuullaan päävalmentaja Markku Kanervan mietteet illan pelistä, sekä päästään seuraamaan Viaplayn Inside Teemu Pukki -dokumenttia.

Varsinainen EM-karsintastudio käynnistyy klo 16:00. Kolmen tunnin jättilähetyksen aikana Panu Markkasen kanssa pöytään istuvat Keith Armstrong ja Jukka Rönkä. Klo 17.00 studion valtaavat Ville Klinga, Mika Kottila ja Pasi Rautiainen. Seuraamme studiolähetyksen aikana mm. Suomen bussin lähtemistä  joukkueen hotellilta, kannattajien Kampista lähtevää marssia sekä Kansalaistorille nousevan jättikatsomon tunnelmia. Klo 19 alkavan ottelun selostaa Ville Kuusinen.

Lue lisää

Joshua vs. Ruiz uusintaottelu yksinoikeudella Viaplayssa

 • Viaplay näyttää yksinoikeudella 7. joulukuuta nyrkkeilyn raskaansarjan ottelun, jossa Anthony Joshua kohtaa toistamiseen Andy Ruizin
 • Titteliottelussa on pelissä IBF, WBA (Super) WBO ja IBO -liittojen mestaruusvyöt
 • Katso kuinka ottelussa kävi viimeksi

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava viihdepalveluiden tarjoaja, on hankkinut Pohjoismaiset mediaoikeudet Anthony Joshuan ja Andy Ruizin väliseen raskaansarjan maailmanmestaruusotteluun. 7. joulukuuta järjestettävässä ottelussa on jaossa peräti 4 mestaruusvyötä. Tämä on ensimmäinen kerta kun Joshua kohtaa Ruizin kehässä viime kesän yllätyshäviön jälkeen. Ilta on katsottavissa Viaplayssa PPV-otteluna. 

Lue lisää

Pukkiparty ja maailman parasta jääkiekkoa katsottavissa ilmaiseksi - Viasatin kanavat auki koko viikonlopun

 • Viasat avaa televisioviikon kunniaksi Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko, Viasat Jalkapallo, Viasat Golf, Viasat History, Viasat Explore ja Viasat Nature -kanavat katsottavaksi ilmaiseksi
 • Kanavat ovat auki pe 25.10. - ma 28.10. aamu*
 • Viikonlopun ohjelmistossa nähdään mm. Valioliigaa, NHL ja KHL -kiekkoa, golfin European Tour ja LPGA Tour, Bundesliigaa sekä naisten Superliigaa

Urheilufaneille on luvassa todellinen superviikonloppu kun Viasat avaa urheilukanavansa katsottavaksi ilmaiseksi valtakunnallisen televisioviikon kunniaksi. Antenniverkossa vapaasti katsottavissa ovat Viasat Golf, Viasat Jalkapallo, Viasat Jääkiekko, Viasat Urheilu sekä Viasat History -kanavat. Kaapelissa, iptv:ssä ja mobiilipalveluissa (Elisa Viihde, DNA TV ja Telia TV) voi edellämainittujen kanavien lisäksi nauttia myös Viasat Explore ja Viasat Nature -kanavien sisällöistä.

Lue lisää

Jääkiekon MM-kisat siirtyvät NENT Groupille vuodesta 2024 alkaen

 • NENT Group on hankkinut jääkiekon MM-kisojen mediaoikeudet yksinoikeudella viideksi vuodeksi Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan sekä Islantiin
 • Uusilla oikeuksilla NENT Group vahvistaa entisestään talviurheilutarjontaansa, johon kuuluvat mm. NHL, KHL, Kansainvälisen luisteluliiton taito- ja pikaluistelukilpailut sekä vuodesta 2021 eteenpäin maastohiihdon, alppihiihdon sekä mäkihypyn maailmancupin kilpailut
 • NENT Group näyttää yli 50 000 tuntia maailman parasta liveurheilua vuosittain

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava viihdepalveluiden tarjoaja, on hankkinut Pohjoismaiset mediaoikeudet Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämiin jääkiekon MM-kisoihin vuosiksi 2024 - 2028. Kisat tullaan näyttämään Viaplay-palvelussa sekä Viasatin urheilukanavilla. Osa peleistä tulee olemaan katsottavissa myös ilmaiseksi.

Jääkiekon MM-kisat ovat maailman arvostetuin ja seuratuin turnaus kansainvälisille kiekkojoukkueille. Pohjoismaista Suomi ja Ruotsi ovat olleet kisojen kärkijoukkueita vuodesta toiseen. Tuoreessa muistissa on Leijonamiehistön upea voitto viime vuoden turnauksessa Slovakiassa. Sitä edellisen kerran voitonjuhlia on päästy viettämään Suomessa vuonna 2011. Suomessa MM-kisat näkyvät toistaiseksi C Morella sekä MTV3-kanavalla.

Lue lisää

Viaplay ja Viasat starttaavat uuteen NHL-kauteen – enemmän studioita kuin koskaan aikaisemmin

Viaplay ja Viasat käynnistävät tulevan NHL-kauden syyskuun lopulla kattavalla kausiennakkolähetyksellä. Tuleva kausi tuo tullessaan paitsi maailman parasta jääkiekkoa, myös uusia vahvistuksia asiantuntijatiimiin sekä runsaasti enemmän kotimaisia studiolähetyksiä kuin aikaisemmilla kausilla.

Viaplayn ja Viasatin kiekkotiimi vahvistuu uusilla asiantuntijoilla kun mukaan saadaan mittavan NHL-uran pelannut Sean Bergenheim sekä Iltasanomien pitkäaikainen kiekkotoimittaja Sami Hoffren. Kauteen 2017-2018 pelaajauransa lopettanut Bergenheim ehti pelata NHL:ssä 506 ottelua keräten 180 tehopistettä. Pelikokemusta miehellä on niin NY Islandersin, Tampa Bay Lightningin, Florida Panthersin kuin Minnesota Wildin riveistä. Katso tästä Seanin terveiset. Hoffren puolestaan on asunut viimeiset vuodet jääkiekon pääkaupungissa Torontossa, mistä käsin hän on pitänyt suomalaiset kiekkofanit tietoisina NHL:n jokaisesta liikkeestä kattavien ja asiantuntevien kirjoitustensa kautta.

Uusien asiantuntijoiden lisäksi mukana alkavalla kaudella nähdään myös vanhat tutut ja raudanlujat asiantuntijat Esa Pirnes, Ossi Väänänen, Ville Nieminen ja Kimmo Timonen. Studioita isännöi jatkossakin Iiro Harjula. Suomenkielisistä selostuksista vastaavat Antti Mäkinen, Tero Kainulainen ja Nuutti Vihtilä.

Lue lisää

Huuhkajien matka kohti EM-kisoja jatkuu torstaina

Viasat Jalkapallo, Viaplay ja Viafree näyttävät suorana lähetyksenä Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaottelut Kreikkaa (torstaina 5.9.) ja Italiaa (sunnuntaina 8.9.) vastaan. Molemmat ottelut pelataan loppuunmyydyn kotikatsomon edessä Tampereen Ratinassa klo 21.45. Otteluiden ennakkostudiot käynnistetään molempina päivinä klo 21.00.

Suomi on aloittanut EM-karsinnat hyvin. Neljästä ottelusta kasassa on kolme voittoa ja niiden avulla J-lohkon kakkossija Italian jälkeen. Karsinnoissa pelataan yhteensä 10 ottelua mutta hyvä alku on antanut Suomelle kaikki mahdollisuudet selviytyä vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. EM-karsintojen toistaiseksi tärkein ottelu on torstain kamppailu Kreikkaa vastaan.

Lue lisää

Naisten jalkapalloliigojen esitysoikeudet NENT Groupille

 • NENT Group on hankkinut yksinoikeudella mediaoikeudet FA Women's Super League -, Frauen-Bundesliga - ja Division 1 Féminine -liigoihin
 • Liigoissa pelaa pohjoismaiden kovimpia jalkapallotähtiä sekä Euroopan parhaita naisjalkapalloilijoita

​Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava viihdepalveluiden tarjoaja, on hankkinut Pohjoismaiset mediaoikeudet  Englannin, Ranskan ja Saksan naisten pääsarjojen otteluihin. Oikeudet alkavat jo syyskuusta ja päättyvät vuoteen 2022. NENT Groupin Viaplay-palvelussa tullaan näkemään vuosittain yli 100 ottelua. Oikeuksiin kuuluu myös kaksi Ruotsin ja Norjan EM-karsintaottelua.

Euroopan kolmeen parhaaseen naisten liigaan, FA Women's Super League, Frauen-Bundesliga ja Division 1 Féminine kuuluu Euroopan isoimpia seuroja kuten Arsenal WFC, Manchester City WFC, Liverpool WFC, 1. FFC Frankfurt sekä Olympique Lyonnais. Liigoissa pelaa runsaasti Pohjoismaiden parhaita pelaajia kuten Pernille Harder, Adelina Engman, Hedvig Lindahl sekä 2018 Ballon D’Or voittaja Ada Hegerberg. Tinja-Riikka Korpela torjuu Evertonin maalilla ja Linda Sällström edustaa Paris Féminines FC:tä. 

FA Women's Super League otteluita tullaan Viaplayssa näkemään runsaat 50 ottelua kaudessa. Saksan naisten Bundesliigasta näytetään n. 60 ottelua kaudessa. Ranskan Division 1 Féminine -otteluista näytetään 22 peliä kummallakin kaudella sekä cupin finaaliottelu ja Super Cup -ottelu.

Lue lisää

Viasatin ja Viaplayn kuudes KHL-tuotantokausi käynnistyy uusiutuneella miehityksellä

Viasatin ja Viaplayn kuudes KHL-tuotantokausi käynnistyy 1. syyskuuta klo 15:30 edelliskauden finalistien TsSKA:n ja Omskin kohtaamisella. Uusi kausi tuo runsaasti uudistuksia sekä lähetyksiin että miehitykseen kun mukaan saadaan mm. hallitseva Miss Suomi Alina Voronkova sekä uudet Viasatin ja Viaplayn KHL-lähettiläät Pekka Jormakka, Juuso Puustinen, Juha Metsola ja Olli Palola.

Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa tullaan alkavalla kaudella näkemään neljästä kuuteen viikoittaista suomeksi selostettua KHL-ottelua, sisältäen kaikki Jokereiden pelit. KHL-studiot tullaan edelleen tekemään jokaisen Jokereiden kotiottelun yhteyteen. Runkosarjan aikana Jokerit pelaavat 32 kotiottelua.

Lue lisää

Teemu Pukin Norwich aloittaa Valioliigakauden perjantaina

 • Uusi Valioliigakausi tuo ruutuun entistä enemmän tv-pelejä
 • Kauden avaa Teemu Pukin Norwich, joka saa vastaansa mestarisuosikki Liverpoolin
 • Pasi Rautiainen, Mika Kottila, Keith Armstrong, Ville Klinga ja Tuomas Tahvanainen jatkavat Viasatin ja Viaplayn studioissa

Valioliigakausi alkaa perjantaina suomalaisittain äärimmäisen mielenkiintoisella kohtaamisella, kun Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa vierasottelussa mestarisuosikki Liverpoolin. Viime kaudella Pukki voitti 29 osumallaan Englannin Mestaruussarjan maalipörssin, joten odotukset kotkalaisen ensimmäiselle Valioliigakaudelle ovat kovat.

Viasatin kanavilla ja Viaplayssa nähtävien suorien ottelulähetysten määrä kasvaa viime kaudesta. Alkavalla kaudella nähdään jopa 232 suoraa ottelulähetystä, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin viime kaudella. 

Lue lisää

Kansainvälisen luisteluliiton taito- ja pikaluistelukilpailut siirtyvät NENT Groupille

 • NENT Group on hankkinut neljäksi seuraavaksi kaudeksi mediaoikeudet kansainvälisen luisteluliiton (ISU) taito- ja pikaluistelun kilpailutapahtumiin. Oikeudet alkavat syksystä 2019.
 • Luistelu täydentää NENT Groupin jo aiemmin tänä vuonna hankkimia laajoja talviurheiluoikeuksia 
 • NENT Group näyttää vuosittain yli 50 000 tuntia maailman parasta liveurheilua
   

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava viihdepalveluiden tarjoaja, on hankkinut Pohjoismaiset mediaoikeudet tärkeimpiin Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) kilpailuihin. Yksinoikeus kattaa neljä kautta, alkaen tästä syksystä kauden 2022/2023 loppuun asti ja sisältää kaudessa lähes 400 tuntia taito- ja pikaluistelulähetyksiä maailman huipulta. Kisoja tullaan näyttämään NENT Groupin eri palveluissa, kuten Viaplayssa, Viasatin urheilukanavilla ja Viafree-palvelussa.

NENT Groupin oikeuksiin kuuluvat jatkossa yksinoikeudella Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa seuraavat ISU:n järjestämät kilpailut: 

 • Taitoluistelun MM-kilpailut
 • Taitoluistelun Grand Prix
 • Muodostelmaluistelun MM-kilpailut
 • Pikaluistelun MM-kilpailut
 • Pikaluistelun World Cup
 • Short track eli kaukalopikaluistelun MM-kilpailut
 • Short track eli kaukalopikaluistelun World Cup

Lue lisää

Huippujalkapalloa Viasatin kanavilla ja Viaplayssa koko kesän ajan!

 • EM-karsintaottelut 7.-8.6. ja 10.-11.6. Huuhkajat kohtaa Bosnia-Hertsegovinan Tampereella 8.6. ja Liechtensteinin Vaduzissa 11.6.
 • UEFA Nations Leaguen lopputurnauksen välierät pelataan 5. ja 6.6. ja pronssiottelu sekä finaali sunnuntaina 7.6.
 • Etelä-Amerikan mestaruusturnaus, Copa America, pelataan Brasialiassa 14.6.-7.7.

Kesä 2019 on jalkapallon ystäville yhtä juhlaa. Viasatin ja Viaplayn kautta päästään kesäkuussa nauttimaan niin Huuhkajien EM-karsinnoista kuin UEFA Nations Leaguen finaaleistakin. Kesäkuun 14. lähtien laajaa kattausta täydentää Brasiliassa pelattava Copa América, jossa Etelä-Amerikan mestaruudesta taistelevat tähdet Messin, Neymarin ja Agüeron johdolla.  

"On hienoa, että Valioliigan ja muiden Euroopan sarjojen jatkumista odotellessa pääsemme seuraamaan maailman tähtien otteita maajoukkuepaidat päällä", kertoo Viasatin jalkapallotuottaja Antti Salo. 

Lue lisää

Nordic Entertainment Group uusi golfoikeuksiaan Pohjoismaissa vuoteen 2024

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on jatkanut golfin pohjoismaisia mediaoikeuksia seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Major-turnaukset US Open, The Open/British Open ja PGA Championship näkyvät jatkossakin yksinoikeudella Viasatin urheilukanavilla sekä Viaplay-suoratoistopalvelussa.

Open Championship eli Britannian avoin golfturnaus on vanhin neljästä miesten golfin major-turnauksesta, sillä ensimmäinen Open Championship pelattiin vuonna 1860. Tänä vuonna turnaus pelataan 18.-21. heinäkuuta Pohjois-Irlannissa Royal Potrush Golf Clubilla, jossa hallitseva mestari  Francesco Molinaripuolustaa Claret Jug -pokaalia kovia haastajia, kuten tuoretta Masters-turnauksen voittajaa Tiger Woodsia vastaan.

NENT Groupilla on Pohjoismaiden mediaoikeudet kolmeen golfin neljästä major-turnauksesta – US Open, The Open/British Open ja PGA Championship. NENT Groupin mediaoikeuksiin golfissa lukeutuvat lisäksi LPGA Tour sekä Eurooppa Tour -paketti, joka sisältää World Golf Championshipin kilpailut, kahdeksan Rolex Series -kisaa sekä maailman seuratuimpiin urheilutapahtumiin lukeutuvan Ryder Cupin.

Lue lisää

Pohjoismaisten hiihtolajien ja alppihiihdon mediaoikeudet yksinoikeudella NENT Groupille kaudesta 2021

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on hankkinut yksinoikeudella Infront Sports & Medialta talviurheilun kansainvälisten huipputapahtumien mediaoikeudet Pohjoismaihin viideksi vuodeksi. Muun muassa maastohiihdon ja alppihiihdon maailmancupin kilpailut näkyvät NENT Groupin tv-kanavilla sekä suoratoistopalveluissa kaudesta 2021 alkaen. Sopimus vahvistaa NENT Groupin asemaa parhaiden urheiluelämysten tarjoajana Pohjoismaissa.

Kaudesta 2021 alkaen katsojat voivat nauttia seuraavien kilpailujen tarjoamasta maailman parhaasta talviurheilusta NENT Group Finlandin ilmaisilla ja maksullisilla alustoilla, kuten Viasatin urheilukanavilla sekä Viaplay- ja Viafree-suoratoistopalveluissa*:  

 • Miesten ja naisten maastohiihdon maailmancup
 • Miesten ja naisten alppihiihdon maailmancup
 • Miesten ja naisten mäkihypyn maailmancup
 • Miesten yhdistetyn maailmancup
 • Miesten ja naisten lumilautailun maailmancup
 • Miesten ja naisten freestylehiihdon maailmancup

Sopimus kattaa myös hiihdon maailmanmestaruuskilpailut vuosina 2023 ja 2025.

Lue lisää

Nordic Entertainment Group vahvistaa jälleen sarja- ja elokuvatarjontaansa – solmi sopimukset ensiesitysoikeuksista MGM:n ja NBCUniversalin sarjoihin ja elokuviin

 • Viaplaylle ja Viasatille MGM:n elokuvien first window -esitysoikeudet Pohjoismaissa
 • Sopimus kattaa myös ensiesitysoikeudet MGM:n sarjoihin Pohjoismaissa
 • Myös tuoreimmat NBCUniversalin elokuvat nähdään Pohjoismaissa ensimmäisinä Viaplayssa ja Viasatilla

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on solminut kolmivuotisen sisältö- ja jakelusopimuksen Metro Goldwyn Mayerin (MGM) kanssa. Sopimuksen ansiosta Viasatin ja suoratoistopalvelu Viaplayn asiakkaat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa saavat katsottavakseen elokuvateatterilevityksen jälkeen ensimmäisinä studion elokuvat – esimerkiksi Cary Joji Fukunagan ohjaaman ja Daniel Graigin tähdittämän uuden James Bond -elokuvan, kuten myös kaikki aiemmat 24 James Bond -elokuvaa.

Lue lisää

Viaplay ja Viasat näyttävät IndyCar-sarjan kilpailuja – NENT Groupille IndyCar-sarjan oikeudet seuraavaksi kolmeksi kaudeksi

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on hankkinut NTT IndyCar Series  -lähetysoikeudet Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa vuoteen 2021 saakka. IndyCar-sarjan kilpailuja on nähtävissä Viaplay-suoratoistopalvelussa ja Viasatin maksu-tv-kanavilla.

Pohjois-Amerikan tärkeimmässä moottoriurheilukilpailussa, IndyCar-sarjassa ajetaan kaikkiaan 17 kilpailua sekä ovaali- että katuradoilla. Kausi alkaa maaliskuun 10. päivä St. Petersburgin katuradalla Floridassa ja päättyy 22. syyskuuta Laguna Secassa Kaliforniassa.

Lue lisää

European Tourin kausi 2019 nähdään suomenkielisellä selostuksella Viaplayssa ja Viasatin kanavilla

European Tourin vuosi 2019 käynnistyy keskiviikkona Abu Dhabin suurkilpailulla. Suomalaisille vuodesta on tulossa European Tourin osalta kiinnostavempi kuin koskaan. Tämän myötä myös Viasat ja Viaplay haluavat nostaa suomalaista golfia entistä tärkeämpään asemaan tarjoamalla suomenkielisen selostuksen kilpailuihin.

Viasatin urheilukanavat ja Viaplay-suoratoistopalvelu ovat toimineet suomalaisittain kiinnostavimman golfkiertueen European Tourin kotina jo vuosia. Matkan varrelle on osunut myös useita huippuhetkiä suomalaisittain. Kotimainen kilpagolf on jatkanut kasvuaan ja European Tourilla pelaa kaudella 2019 peräti viisi suomalaista. 

Mikko IlosenMikko KorhosenKim KoivunTapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan edesottamuksia seurataan kaudella 2019 entistä sinivalkoisemmin silmin kun selostuskieleksi vaihtuu jatkossa suomi. 

Lue lisää

Kimanttista puhetta NHL:stä – Kimmo Timosen ja Antti Mäkisen podcast nyt livenä

Kimanttia on Viasatin NHL-selostaja Antti Mäkisen ja Viasatin NHL-asiantuntija sekä Stanley Cup -voittaja Kimmo Timosen uusi podcast maailman parhaasta jääkiekkosarjasta. Podcast on kuunneltavissa RadioPlay:ssa. 

Uusia jaksoja ilmestyy kuunneltavaksi viikoittain aina torstaisin ja niissä käsitellään sekä ajankohtaisia aiheita rapakon takaa että ennen kuulemattomia tarinoita vuosien varrelta.  

Lue lisää

Keith ”Keke” Armstrong palaa Pasi Rautiaisen aisapariksi Valioliigalähetyksiin

Valioliigakausi starttaa jälleen ensi viikolla Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Suomeksi selostettuja otteluita kanavilla tullaan näkemään kauden aikana n. 200. Samalla kauan odotetun paluun televisioruutuihin tekee Keith Armstrong, joka tulee Pasi Rautiaisen asiantuntijapariksi Valioliigastudioihin.

Suomeksi selostettuja suoria otteluita nähdään tulevan Valioliigakauden aikana n. 200, joka on normaalilla viikonloppukierroksella 4-6 ottelua viikossa.

Viasatin studiotiimi uusiutuu tulevalle kaudelle kun Valioliigan pääasiantuntija Pasi Rautiainen saa rinnalleen vanhan tutkaparinsa Keith ”Keke” Armstrongin. Lisäksi aiemmilta kausilta tuttu Mika Kottilajatkaa asiantuntijatiimissä.

Lue lisää

Nordic Entertainment Group on hankkinut oikeudet Yhdysvaltain baseballin pääsarjaan

Nordic Entertainment Group laajentaa amerikkalaisen urheilun tarjontaansa hankkimalla oikeudet Yhdysvaltain Major League Baseball -ammattilaissarjaan. NHL:n, NFL:n ja Nascar-sarjan lisäksi NENT Groupin televisiokanavilla ja Viaplayssa on katsottavissa myös MLB:n huippuotteluita.

Major League Baseball (MLB) on Yhdysvaltain johtava baseball-sarja, jolla on pitkät perinteet amerikkalaisessa urheilussa.

“Yhdysvaltain kansallispeli baseball on nykyisin suositumpi maailmalla kuin koskaan aikaisemmin, ja etenkin lajin suosio Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa on kasvussa. On hienoa, että voimme välittää suomalaisille katsojillemme tunnelmia suoraan Yankee Stadiumilta New Yorkin Bronxista tai Bostonin Fenway Park -kentältä”, toteaa Suomen Nordic Entertainment Groupin urheilusta vastaava tuottaja Ville Klinga.  

Lue lisää

Nordic Entertainment Group on hankkinut oikeudet käsipallon MM- ja Euroopan-mestaruuskilpailuihin

 • NENT Group on hankkinut pohjoismaiset televisiointioikeudet IHF:n käsipallon maailmanmestaruuskilpailuihin vuoteen 2025 asti sekä EHF:n käsipallon Euroopan-mestaruuskilpailuihin vuoteen 2026 asti.
 • Samalla NENT Group jatkaa EHF Champions League, European Handball League ja EHF Cup -oikeuksiaan vuoteen 2023 asti.
 • Suomessa NENT Groupin live-urheilun jakelukanavia ovat Viasat, Viaplay ja Viafree.

Kansainvälisen käsipalloliiton (IHF) järjestämä käsipallon maailmanmestaruusturnaus järjestetään joka toinen vuosi. Kisassa kohtaavat 24 maailman kärkimaata. Sekä naisten että miesten MM-kilpailut kuuluvat osana NENT Groupin uusia oikeuksia vuoteen 2025 asti, alkaen vuoden 2019 naisten MM-kilpailusta Japanissa sekä miesten MM-kilpailusta, joka pidetään Tanskassa ja Saksassa.

Myös EHF:n käsipallon Euroopan-mestaruuskilpailut tullaan näkemään jatkossa NENT Groupin palveluissa. Uusiin oikeuksiin kuuluvat sekä miesten että naisten Euroopan-mestaruuskilpailut vuodesta 2022 vuoteen 2026.

Suomessa NENT Groupin live-urheilun jakelukanavia ovat Viasat, Viaplay ja Viafree. Tarkemmat tiedot kisojen televisioinnista tullaan julkaisemaan lähempänä kisojen alkamista.

Lue tiedote täältä

Viasat ja Viaplay uusivat golfoikeuksiaan kaikissa Pohjoismaissa

MTG (Modern Times Group) on jatkanut golfin pohjoismaisia mediaoikeuksia seuraavalla kuudella vuodella. Sopimukseen kuuluu European Tour-paketti, joka sisältää kahdeksan Rolex Series -kisaa, World Golf Championshipin kilpailut sekä kruunun jalokivenä Ryder Cupin. Uusi sopimus takaa suomalaisille, ruotsalaisille, tanskalaisille ja norjalaisille golfin ystäville jatkossakin vahvat kanavat lempilajinsa seuraamiselle niin Viasatin urheilukanavien kuin Viaplay-suoratoistopalvelun puolella vuoden 2024 loppuun asti.

Lue lisää